Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Teatre

L’actriu i directora castellonenca Begoña Tena protagonitza ‘Viva’ al Palau de Congressos de Peníscola

09/02/2024
L’actriu i directora castellonenca Begoña Tena protagonitza ‘Viva’ al Palau de Congressos de Peníscola
  • La intèrpret presenta un monòleg dividit en cinc escenes diferents
  • Les entrades tenen un preu de 10 euros per a la representació d’este dissabte, 10 de febrer, a les 19.00 hores 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut  Valencià de Cultura, ha programat per al dissabte 10 febrer, a les 19.00 hores, el monòleg Viva, de l’actriu i directora castellonenca Begoña Tena, al Palau de Congressos de Peníscola.

L’obra es dividix en cinc escenes on la intèrpret representa una dona immersa en una mudança. La protagonista va recorrent etapes de la seua vida, des dels seus orígens en el seu barri de la perifèria de qualsevol ciutat de províncies en els anys 80, inspirat en la capital de la Plana, fins a la precarietat del seu present, on el major temor és no poder encendre l’estufa. L’actriu i directora ha reconegut que el text té “un poc d’autobiogràfic”.   

Des de la seua estrena en 2023, l’obra s’ha representat amb èxit en nombrosos escenaris i ha tingut diversos reconeixements, com el Premi Íntim-SGAE del Jurat al millor text teatral en el Festival Cabanyal Íntim 2022 o el tercer premi Escènia Foios 2023.

A més, Viva va estar nominada al premi al millor text en l’última edició dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2023 i la seua protagonista, Begoña Tena, com a millor actriu.
 
Viva parla dels migrants, la pobresa, el descobriment de la vocació artística, el desig de la imaginació i com estar i sentir-se en este món en forma de tragicomèdia en cinc actes.

Les entrades tenen un preu de 10 euros i poden adquirir-se en taquilla i en la web.

Galeria d'imatges