Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

La Generalitat aprova el projecte bàsic de la connexió de la CV-60 amb l’N-332 en el tram Palma de Gandia-Gandia

09/02/2024
La Generalitat aprova el projecte bàsic de la connexió de la CV-60 amb l’N-332 en el tram Palma de Gandia-Gandia
  • La directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans ha destacat que amb este acte administratiu “s’avança en la connexió de les comarques de l’interior amb el corredor viari d’alta capacitat de la costa”

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha aprovat definitivament el projecte bàsic de la connexió de la CV-60 amb l’N-332 en el tram Palma de Gandia -Gandia, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana este divendres, requisit necessari per a poder licitar la contractació de la redacció del projecte de construcció en este primer semestre de l’any 2024.
​​​
​​​​​​​La directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, M. José Martínez Ruzafa, ha destacat que “és una prioritat completar el potent eix viari que suposa la CV-60 per a millorar la connexió de les comarques de l’interior amb el corredor viari d’alta capacitat de la costa que conformen l’AP-7 i l’N-332”.

A escala local, esta actuació millorarà la seguretat viària en reduir el trànsit en les travessies urbanes i polígons industrials, millorarà la qualitat de l’aire i s’evitarà la contaminació acústica. També es donarà continuïtat a les infraestructures viàries locals i a la xarxa ciclopedestre existent.

L’objecte del projecte és finalitzar l’execució de la CV-60 mitjançant la seua connexió amb la nacional N-332 i amb l’AP-7. La infraestructura té una longitud total d’un poc més de 7 quilòmetres i s’estructura clarament en dos àmbits funcionals. Un primer tram de connexió del segment d’autovia existent amb l’AP-7, amb característiques d’autovia, i que tanca l’important eix vertebrador amb les comarques de l’interior. I un segon tram, des de l’AP-7 fins a l’N-332, de caràcter més comarcal.

Respecte a la redacció del projecte de construcció, M. José Martínez Ruzafa, ha recordat que “es tindran en compte els condicionants establits en la declaració d’impacte ambiental i en l’informe de resposta d’al·legacions rebudes durant el tràmit d’informació pública”. I especialment, el projecte haurà de definir les connexions amb l’AP-7 i l'N-332 de mode consensuat amb el Ministeri de Transports i Mobilitat.

Vertebració eficaç del territori

La CV-60 és un dels principals eixos transversals de la xarxa de carreteres autonòmica i connecta, d’oest a est, les comarques de l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor i la Marina. Actualment, discorre des de la connexió amb l’autovia A-7 (a l’altura dels túnels de l’Olleria) fins a la intersecció amb la CV-680, al sud del municipi de Beniflà.

Per a la Generalitat és necessari completar este potent eix viari per a millorar la connexió de les comarques de l’interior amb el corredor viari d’alta capacitat de la costa, que conformen l’AP-7 i l’N-332, i constituir un corredor alternatiu a la A-3 i AP-7. En definitiva, comunicar i vertebrar el territori per a donar suport a la igualtat d’oportunitats i l’economia productiva.

 

Galeria d'imatges