Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Espectacles

L’Institut Valencià de Cultura organitza a l’Espai LaGranja el taller ‘Heartbeat’ impartit per la coreògrafa i ballarina Sandra Gómez

09/02/2024
L’Institut  Valencià de Cultura organitza a l’Espai LaGranja el taller ‘Heartbeat’ impartit per la coreògrafa i ballarina Sandra Gómez
  • L’activitat se celebra els pròxims dies 12 i 13 de febrer a l’Espai LaGranja de València

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha organitzat el taller de creació ‘Heartbeat’, impartit per la coreògrafa i ballarina Sandra Gómez a l’Espai LaGranja, el centre de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment adscrit a l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

Este taller, que se celebra els pròxims dilluns i dimarts, 12 i 13 de febrer, de 16.00 a 20.00 hores, és un projecte de creació sobre el cos i el moviment lliure en el qual es treballarà sobre materials i ferramentes per a la creació d’un solo de moviment sobre la base de músiques de dance, hip hop, techno i electrònica. El resultat serà presentat els pròxims 15 i 16 de febrer a la Sala Carme Teatre de València.

En ‘Heartbeat’, el moviment vol allunyar-se del formal i de l’acadèmic, i este serà un element plàstic i expressiu resultat de l’ús d’una determinada energia i no una coreografia de formes tancades. Es tracta d’una proposta en què Sandra Gómez juga a buscar els límits espacials, temporals i energètics d’un cos.

Cada sessió de treball s’organitza en dos parts. Una primera part on s’experimenta el moviment individualment amb una sèrie d’exercicis en els quals es manegen conceptes com el pes, el tacte i el contacte, els nivells, l’energia, el maneig i experimentació de diferents temporalitats, les trajectòries espacials, etc., que està estructurada de l’horitzontal a la vertical.

En la segona part del taller, Sandra Gómez proposa ballar durant una hora seguida sense parar, posant en pràctica les premisses, materials, ferramentes i experiències viscudes en la primera part i amb la finalitat de treballar la gestió de l’energia personal i la del grup. Tot això secundat per temes de música dance, techno i electrònica.

Sandra Gómez

Sandra Gómez és llicenciada en Art Dramàtic per l’ESAD de València, màster en Producció Artística per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de València (especialitat en Pensament Contemporani i Cultura Visual) i compta amb una àmplia formació en dansa contemporània a València i Brussel·les.
De 2001 a 2012, treballa com a creadora en el col·lectiu Losquequedan en nombrosos projectes mostrats en festivals d’àmbit nacional. Des de 2012 treballa de manera independent en propostes centrades en el cos i el moviment, entre les quals es troben ‘Volumen 2’ (València, 2021), ‘Preludio y fuga’ (València, 2019), ‘Tot per l’aïre’ (BAD, Bilbao, 2018), ‘Heartbeat’ (València, 2017) i ‘No soy yo’ (València, 2016).

 

Galeria d'imatges