Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

El Consell avança en la convocatòria d’ajudes als ajuntaments per a controlar la plaga de senglars

09/02/2024
El Consell avança en la convocatòria d’ajudes als ajuntaments per a controlar la plaga de senglars
  • El director general del Medi Natural, Raúl Mèrida es reunix amb alcaldes de la Marina Alta afectats per l’expansió descontrolada d’animals

El director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mèrida, s’ha reunit amb representants municipals de la comarca de la Marina Alta als quals ha traslladat que s’està avançant en la convocatòria d’ajudes als ajuntaments per a controlar la plaga de senglars. En concret, la norma es troba ara mateix en fase d’exposició pública, igual que l’orde que regula la caça i el control d’estos animals.

Esta trobada, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Xàbia, s’emmarca en la ronda de reunions amb els municipis que han detectat un augment de la població d’esta espècie en els seus respectius àmbits territorials amb la finalitat de ser més efectius en l’estratègia de gestió de les poblacions de senglar.

Des de la Conselleria s’ha explicat que, actualment, controlar la població de senglars és essencial per a protegir la resta d’animals i la biodiversitat. La presència dels senglars, a més de suposar un perill per a l’ésser humà, constituïx un greu problema mediambiental.

Els alcaldes dels municipis de la Marina Alta han exposat els principals problemes amb els quals es troben per a abordar la sobrepoblació de senglar en els seus municipis.

 

Galeria d'imatges