President

Carlos Mazón anuncia la posada en marxa d’un estatut del voluntariat en protecció animal a la Comunitat Valenciana

10/02/2024
Carlos Mazón anuncia la posada en marxa d’un estatut del voluntariat en protecció animal a la Comunitat Valenciana
  • Destaca la labor que realitza el voluntariat en la recuperació d’animals i subratlla que “mereixen una consideració, perquè este col·lectiu no ha sigut ben tractat ni reconegut”
  • Valora la creació, per primera vegada en la Generalitat Valenciana, d’una direcció general de protecció animal i el seu compromís per a evitar l’abandó d’animals i cuidar la fauna del nostre territori
  • Assenyala l’extraordinari treball exercit als centres de recuperació de fauna de la Comunitat Valenciana, que en 2023 han aconseguit rècord d’animals atesos amb 13.046 exemplars
  • El president de la Generalitat ha visitat les noves instal·lacions del Centre de Recuperació de Fauna Santa Faç d’Alacant i ha participat en l’alliberament d’aus rapaces al seu hàbitat natural
Alacant.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat hui la posada en marxa d’un estatut del voluntariat en protecció animal a la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell ha valorat el treball realitzat pels voluntaris durant la seua visita a les noves instal·lacions del Centre de Recuperació de Fauna Santa Faç d’Alacant, on ha conegut la labor que s’exercix en este espai per a la rehabilitació d’animals silvestres de la província. L’han acompanyat la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala.

Carlos Mazón ha destacat la importància de la col·laboració ciutadana per a la recuperació de la fauna silvestre de la Comunitat Valenciana i ha assenyalat “que sense ells no seria possible”, al mateix temps que ha afirmat que “la labor del voluntariat no ha sigut ben tractada ni reconeguda”.

Per això, ha avançat que la Generalitat Valenciana posarà en marxa l’estatut del voluntariat en protecció animal per a reconéixer el seu treball en la conservació i rehabilitació de la fauna silvestre en la nostra Comunitat.

El cap de l’executiu valencià també ha valorat la creació, per primera vegada en la Generalitat Valenciana, d’una direcció general de protecció animal, “que dona els seus fruits i està treballant en la creació de l’estatut del voluntariat i en una estratègia important per a la fauna silvestre i les mascotes, orientada a l’abandó zero d’animals i la cura de la nostra fauna”. I hi ha afegit que la Generalitat Valenciana “farà un gran pas en esta legislatura” en eixe sentit.

Durant la seua visita el Centre de Recuperació de Fauna Santa Faç d’Alacant, Carlos Mazón també ha lloat l’extraordinari treball i la coordinació que es desenvolupa en estos espais per a la conservació i la protecció de la biodiversitat del nostre territori, i ha ratificat el compromís del Consell per potenciar-los i impulsar-ne l’activitat.

Les noves instal·lacions de Santa Faç permetran brindar una atenció veterinària millor als animals silvestres que han patit lesions, malalties o que es troben en situació de vulnerabilitat, perquè puguen ser reintroduïts en el seu hàbitat natural en òptimes condicions de salut.

Després de recórrer les instal·lacions, el president ha participat en l’alliberament d’exemplars d’aus rapaces, les quals s’han tractat de les lesions al centre alacantí.


Noves instal·lacions de Santa Faç

El Centre de Recuperació de Fauna Santa Faç d’Alacant té un nou edifici sufragat amb fons FEADER que alberga una àmplia zona dedicada a l’atenció d’animals silvestres i està conformada per dos quiròfans, sala de raigs X, sala de cures i una UVI.

Entre altres infraestructures, també hi destaquen les gàbies de cria de sarcet marbrenc, una espècie catalogada en situació crítica, així com instal·lacions per a la recuperació d’aus rapaces en les quals estos animals exerciten la musculatura en la fase prèvia al seu alliberament.

Gràcies a estes noves instal·lacions es podrà atendre un nombre més gran d’animals, que actualment se situa entorn dels 4.700 anuals. Cal assenyalar que des de la posada en marxa d’este centre, fa 25 anys, el nombre d’animals atesos s’incrementa cada any i ha superat la xifra de 63.000, el 75 % dels quals, aproximadament, correspon al grup de les aus.

Rècord d’animals atesos en 2023

La Comunitat Valenciana disposa en l’actualitat de tres centres de recuperació de fauna: Forn del Vidre (Castelló), La Granja (València) i Santa Faç (Alacant). En 2023 estos centres han superat el rècord d’animals atesos a la Comunitat Valenciana amb un total de 13.046 exemplars, 4.366 dels quals corresponen a Alacant, 7.652 a València i 1.028 a Castelló. Des de la creació d’estes instal·lacions s’han arreplegat, per a recuperar-los, un total de 172.135 animals.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón