President
Sentència TSJCV

Carlos Mazón critica “la ideologia a les aules del Consell del Botànic ” i subratlla que “ha arribat la llibertat educativa”

11/02/2024
Carlos Mazón critica “la ideologia a les aules del Consell  del Botànic ” i subratlla que “ha arribat la llibertat educativa”
  • Assenyala que la sentència del TSJCV sobre la discriminació a la concertada en les ajudes de reforç escolar en el curs 20-21 “és una barbaritat de l’anterior Consell del PSPV, Compromís i Podem”
  • Per al president de la Generalitat demostra “una discriminació entre alumnes de primera i de segona, que trenca la llibertat i l’equitat” i insta l’anterior executiu a “demanar perdó”
  • Mostra el seu compromís perquè este fet “no torne a ocórrer mai” i ratifica que amb este Consell “s’acaba la policia lingüística i la ideologia a les aules”

 

València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha criticat “la ideologia a les aules del Consell del Botànic i les seqüeles que va tindre” després de conéixer-se la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) sobre la discriminació a l’escola concertada en les ajudes de reforç escolar per a l’alumnat vulnerable en el curs 20-21.

Per al cap del Consell, esta sentència “en la discriminació d’alumnes vulnerables entre l’escola concertada i la pública és una barbaritat de l’anterior Consell del PSPV, Compromís i Podem”.

Així, ha destacat que es tracta d’“una barbaritat ideològica que discrimina entre alumnes de primera i de segona, que trenca la llibertat i l’equitat”.

“Ni més ni menys que arribar a discriminar entre alumnes vulnerables per al reforç durant la pandèmia” -ha lamentat el cap de l’executiu valencià- i ha instat els anteriors responsables de la Generalitat a “demanar perdó”.

Així mateix, ha mostrat el seu compromís perquè este fet “no torne a ocórrer mai perquè tots els alumnes són iguals”. En esta línia, ha emfatitzat que “arriba la llibertat a les aules amb el govern del canvi. S’acaba la policia lingüística i la ideologia a les aules”.

Llibertat educativa

Carlos Mazón ha recordat que la política educativa d’este Consell centra els seus esforços a garantir una educació equitativa i inclusiva en la qual impere “l'excel·lència, la qualitat, la llibertat i es reconega l’esforç”.

En este sentit, ha esmentat algunes de les mesures del seu Consell com la llibertat d’elecció de centres, la recuperació de 2 hores lectives que es destinen preferentment a llengua estrangera i matemàtiques en l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que van ser suprimides pel Botànic, les mesures aprovades ja en la Llei d’acompanyament que eliminen l’obligació que els alumnes de les zones castellanes cursen en valencià assignatures troncals, o el pla de salut mental en centres educatius, entre altres.

També ha recordat que la Generalitat crearà 300 places d’infermeres escolars per a atendre els menors en els centres educatius de la Comunitat Valenciana de cara al pròxim curs escolar.

 

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón