President
Minut de silenci

Carlos Mazón exigix la dimissió del ministre de l’Interior després de l’assassinat de dos guàrdies civils

12/02/2024
Carlos Mazón exigix la dimissió del ministre de l’Interior després de l’assassinat de dos guàrdies civils
  • La Generalitat Valenciana se suma al minut de silenci convocat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies pels dos guàrdies civils morts el passat cap de setmana
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha exigit la dimissió del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, després que el passat cap de setmana foren assassinats dos guàrdies civils a Barbate (Cadis). “La situació en l’Estret i la situació de la Guàrdia Civil no admet ni una passada més per part del Govern d’Espanya” ha assenyalat el president, per la qual cosa “la dimissió del ministre Marlaska respecte al seu cessament hauria d’haver-se produït ja este mateix matí”.

Així mateix, el president ha posat el focus en les condicions amb les quals treballen els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat contra el narcotràfic. “Tenim zòdiacs de cinc metres enfrontant-se a planejadores de catorze metres i nou-cents cavalls”. El president ha instat al fet que es milloren estes condicions, també a la Comunitat Valenciana: “quant de temps més la Guàrdia Civil estarà jugant-se les seues vides innecessàriament per a defendre’ns del narcotràfic, dels delictes, de la inseguretat?” s’ha preguntat el president.  

Mazón també ha demanat explicacions al titular d’Interior sobre el desmantellament de la Unitat de Coordinació i Vigilància de l’Estret fa a penes uns mesos. “Si el ministre Marlaska ho ha fet per pressions del Marroc ha de dimitir per desistiment de funcions” però “si el Govern d’Espanya ho ha fet per convicció pròpia ha de dimitir per incompetent” de manera immediata, ha assenyalat el cap del Consell.

El president de la Generalitat ha traslladat les condolences del Consell a la família dels guàrdies civils assassinats i al cos de la Guàrdia Civil després que la Generalitat Valenciana s’haja sumat al minut de silenci convocat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón