Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Cotxes elèctrics

Vicente Barrera manifesta que el Consell dona la benvinguda a la seu operativa de la Fórmula E a la Comunitat Valenciana

12/02/2024
  • El Circuit Ricardo Tormo acollirà la base d’operacions logístiques del Campionat del Món de monoplaces elèctrics

  • En el termini d’uns mesos, el campionat s’instal·larà a Cheste de manera provisional fins que es complete l’ampliació de les instal·lacions

    ​​​​​​

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha traslladat que el Consell “dona la benvinguda a la seu operativa de la Fórmula E” a la Comunitat Valenciana, després de fer-se públic que el Circuit Ricardo Tormo acollirà la base d’operacions logístiques del Campionat del Món de monoplaces elèctrics.

Barrera ha destacat que la Fórmula E “és una marca vinculada a valors que compartim de sostenibilitat i avanç tecnològic per a aconseguir un futur millor i estem desitjant treballar junts”.

Per part seua, el cofundador i director del Campionat de Fórmula E, Alberto Longo, ha declarat que “este trasllat al Circuit Ricardo Tormo és un pas important per al campionat a l’hora de fer les rutes de càrrega més sostenibles i, al mateix temps, utilitzar-lo com a base per a desenvolupar les futures generacions dels nostres cotxes de carreres”.

“Tindre un centre permanent a València ens farà sentir a mi i a molts en la Fórmula E com a casa, alhora que ens mantindrà a l’avantguarda de la tecnologia dels vehicles elèctrics i, a més, mostrarà el nostre esport únic als convidats i futurs socis del campionat”, ha explicat.

El Circuit Ricardo Tormo acollirà en els pròxims mesos la base d’operacions logístiques de l’ABB FIA Formula E, el campionat mundial de monoplaces elèctric que, fins a la data, tenia les instal·lacions en el circuit britànic de Donington Park.

El traçat valencià acull des de 2018 els entrenaments de pretemporada de la Fórmula E i, fins i tot, durant la pandèmia es va realitzar a Cheste una prova doble del campionat, l’única que ha tingut lloc a Espanya i la primera vegada que es duia a terme en un traçat convencional.

Esta col·laboració s’amplia ara amb el trasllat de la base logística d’operacions fins a les instal·lacions del Circuit Ricardo Tormo, on la Fórmula E ha habilitat una estructura provisional àmplia al costat de l’accés de públic del Circuit i ocuparà un espai d’oficines en la graderia groga de Circuit.

Esta instal·lació es mantindrà fins que es trasllade a un espai permanent d’oficines i magatzems, la qual cosa proporcionarà la Fórmula E unes instal·lacions exclusives que certificaran i agilitzaran el desenvolupament de la seua tecnologia de transport de mercaderies.

El Circuit Ricardo Tormo així es convertirà en la pista de proves permanent i el centre de desenvolupament del certamen, amb sessions de proves i oficines específiques. El Circuit acollirà jornades de proves, amb cotxes de desenvolupament, actuals i de generacions anteriors, que proporcionarà una oportunitat única perquè les persones adquirisquen un coneixement profund sobre el campionat, exploren la tecnologia dels vehicles elèctrics i experimenten la conducció dels cotxes de primera mà.