Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

El Consell aprova el nomenament d’Ángela Pérez Pérez com a presidenta del Consell Social de la Universitat de València

13/02/2024
  • En 2022 va rebre el Premi Jaume I a la persona emprenedora i forma part de l’Alt Consell Consultiu en I+D+i de la Generalitat Valenciana

El Ple del Consell ha aprovat el decret de nomenament d’Ángela Pérez Pérez com a presidenta del Consell Social de la Universitat de València-Estudi General  en substitució de Vicent Soler i Marco.

Ángela Pérez va rebre en 2022 el Premi Rei Jaume I a la persona emprenedora, i, com a tal, forma part de l’Alt Consell Consultiu en I+D+i de la Generalitat Valenciana.

Es va llicenciar en Ciències Biològiques en 1996, any en què va iniciar la seua carrera a la Universitat de València com a investigadora, la qual cosa la va portar a participar en els primers projectes europeus de seqüenciació de genomes complets.

En 1998 va fundar Sistemas Genómicos, una de les primeres empreses biotecnològiques a Espanya i la primera dedicada al diagnòstic genètic humà.

Durant els anys 2008-2009, va ampliar la seua formació empresarial i va realitzar un màster en Gestió i Direcció d’Empreses i un màster executiu en Innovació (2011) a l’Escola d’Organització Industrial.

En 2009, va fundar Imegen, centrada en el diagnòstic genètic humà, empresa que posteriorment va adquirir Genetaq i que, al febrer de 2020 es va fusionar amb Genycell i Health in Code, altres dos firmes espanyoles de diagnòstic genètic.

Ángela Pérez actualment exercix el lloc de vicepresidenta de desenvolupament de negoci de Health in Code, així com el de presidenta de Bioval, el clúster biotecnològic d’entitats relacionades amb la biotecnologia en la Comunitat Valenciana que agrupa més de 150 empreses, centres d’investigació i hospitals i que forma part del Patronat de la Universitat de València.

Entre altres premis, va obtindre en 2018 el reconeixement a la millor emprenedora València Startup Awards; en 2019 va ser guardonada per Forinvest i es va alçar amb el Premi Dona Empresària de CaixaBank; i en 2020 se li va atorgar la distinció Alumni Plus de la Universitat de València.