President
Gastronomia

Carlos Mazón destaca la contribució del turisme gastronòmic en la promoció i el desenvolupament de la Comunitat Valenciana

12/02/2024
Carlos Mazón destaca la contribució del turisme gastronòmic en la promoció i el desenvolupament de la Comunitat Valenciana
  • Subratlla el talent i la professionalitat del sector, així com el seu treball diari per millorar l’excel·lència aconseguida
  • El president de la Generalitat ha assistit a l’entrega dels premis anuals de l’Acadèmia de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana

 

València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha valorat el paper crucial en la promoció i el desenvolupament de la Comunitat Valenciana que exercix el turisme gastronòmic, i la seua contribució a diversificar l’oferta turística.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en la gala d’entrega dels premis anuals de l’Acadèmia de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana, en la qual ha elogiat el talent i la professionalitat que caracteritzen la indústria gastronòmica de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell  s’ha referit als guardonats com a “ecosistema de superació” que treballa diàriament per continuar millorant l’excel·lència aconseguida, i ha assenyalat que la seua oferta atrau un segment de viatgers que busca “experiències úniques i inoblidables”.

En el transcurs de l’acte, el president ha lliurat el guardó a millor xef de l’any a Vicky Sevilla, i ha tingut paraules de reconeixement pel treball i dedicació de tots els cuiners, personal de sala, productors i talents emergents, que contribuïxen dia a dia a enriquir la gastronomia valenciana i a situar-la com un referent d’àmbit nacional i internacional.

Guardonats

L’Acadèmia de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana ha entregat els guardons, en les seues 12 categories, amb la finalitat de reivindicar la gastronomia i productes de la Comunitat Valenciana. En concret, el premi al millor producte alimentari ha recaigut en la Cooperativa Viver; el premi al millor equip de sala ha sigut per a Aragón 58, i el guardó a l’empresa gastronòmica s’ha atorgat a Carmencita.

El restaurant Paco Gandia del Pinós ha sigut guardonat amb el reconeixement a la trajectòria gastronòmica, l’Equipo Flama ha sigut premiat en la categoria de restaurant revelació i Vicky Sevilla s’ha emportat el premi a la millor xef de l’any.

El premi al projecte de gestió sostenible ha sigut per a SH Levante, el guardó a la millor comunicació gastronòmica ha recaigut en el periodista Jesús Trelis, i el premi al món del vi s’ha atorgat a Casa Los Frailes.

Finalment, la menció especial a la fotografia gastronòmica ha recaigut en Mikel Ponce; el premi al talent emergent ha sigut per al xef Lenin Busquet, del restaurant Abiss, i Carolina Álvarez, de Quique Dacosta Restaurant, ha sigut reconeguda com a millor cap de cuina.

A l’acte d’entrega d’estos guardons també han assistit la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes i el president de la Diputació de València, Vicent Mompó.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón