President
Fòrum Agrari

Carlos Mazón: “Estem en sintonia absoluta i farem front comú amb el sector per a reivindicar les seues necessitats”

13/02/2024
Carlos Mazón: “Estem en sintonia absoluta i farem front comú amb el sector per a reivindicar les seues necessitats”
  • Lamenta que l’agricultura mediterrània ha sigut sempre la moneda de canvi a Europa i assegura que és el moment que Europa decidisca si vol agricultors o no
  • Afirma que el Consell exigirà al Govern d’Espanya més força per a plantejar les reivindicacions del camp a la Unió Europea
  • Indica que continuaran treballant de manera coordinada per a fer front a riscos com el control de plagues, l’aplicació del reglament del fred o les inspeccions en origen
  • Assenyala que traslladarà a la ministra de Transició Ecològica les necessitats en matèria hídrica de la Comunitat des del rigor i exigirà l’eliminació immediata dels cabals polítics
  • Destaca la unió, maduresa, bon fer i força del sector agrícola que té plena autoritat per a exigir les seues reclamacions

 

València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que “estem en sintonia absoluta i farem front comú amb el sector agrari de la Comunitat Valenciana per a reivindicar les seues necessitats”. El cap del Consell  s’ha expressat en estos termes després de la reunió mantinguda amb els representants del Fòrum Agrícola on “ens hem compromés per a fer un pas més en les nostres exigències”.

En esta trobada han participat el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, el president d’AVA, Cristóbal Aguado, el secretari general de la Unió Llauradora i Ramadera, Carles Peris, el secretari general d’UPA, Ricardo Bayo, el president d’ASAJA, Ramón Espinosa, el secretari general de COAG, Luis Fernando García, i el president de Cooperatives Agro-alimentàries, Cirilo Arnandis.

El president ha assenyalat que este fòrum que reunix el sector és un exemple de “maduresa, coordinació, gestió i interlocució de tot el camp que ens fa més forts”. Mazón ha explicat que “els nostres agricultors són els que més i millor han fet els deures en els últims anys en matèria de regadiu, aprofitament de l’aigua, responsabilitat o sostenibilitat que ens han convertit en la regió més productiva i per això tenen l’autoritat moral i real per a les seues reivindicacions”.

Per això, en esta trobada s’ha posat damunt la taula les “exigències que hem de plantejar al Govern d’Espanya perquè les reclame a la Unió Europea”. En esta línia, ha lamentat que l’agricultura mediterrània ha sigut sempre la moneda de canvi a Europa “una cosa que ha de canviar” i ha afirmat que “ha arribat el moment en el qual Europa ha de decidir si vol agricultors o no”.

Per al cap del Consell  “la falta de rendibilitat no és tolerable amb l’extraordinària productivitat que hem aconseguit amb gran esforç”. Així, Mazón ha indicat que “hem reforçat el nostre front comú amb el sector davant de riscos com les plagues exteriors, l’aplicació i ampliació del nou reglament del fred a tots els cítrics o les exigències dels controls en origen”. Així mateix, ha reiterat que “la reciprocitat ha de ser la pedra angular tant en els acords bilaterals amb altres països com en el tractament de fitosanitaris”.

Reivindicacions hídriques justes i rigoroses

El president ha recordat que “la Comunitat Valenciana està fent un exercici de responsabilitat extraordinari” en matèria hídrica i ha insistit que a Espanya “l’aigua és de tots i n’hi ha suficient per a tots” i el que cal fer és una “bona redistribució”.

El cap del Consell  ha posat com a exemple d’esta coordinació amb el Fòrum Agrícola la reunió que mantindrà la setmana que ve amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera on li traslladarà “les necessitats d’aigua de la Comunitat Valenciana”. El president ha assenyalat que a esta trobada acudirà “amb rigor, però amb un profund malestar amb el Govern d’Espanya respecte al transvasament Tajo-Segura i al concepte ideològic del tractament de l’aigua a Espanya on la nostra Comunitat ix especialment perjudicada”.

En este sentit, ha subratllat que “no ens rendirem perquè tenim la raó en els nostres plantejaments sobre l’aigua i exercirem la nostra legítima defensa”.

Per això, exigirà “l’eliminació immediata dels cabals polítics sobre els quals no hi ha cap informe que els acredite” i ha assegurat que no és comprensible que “es retalle el transvasament Tajo-Segura 30 vegades en contra de l’opinió dels tècnics del mateix Ministeri”.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón