Hisenda, Economia i Administració Pública
Emobility

Espais Econòmics Empresarials situa com a clau de l’èxit de Parc Sagunt la importància estratègica de les seues “excel·lents” connexions viàries, ferroviàries i marítimes

14/02/2024
Espais Econòmics Empresarials situa com a clau de l’èxit de Parc Sagunt la importància estratègica de les seues “excel·lents” connexions viàries, ...
  • L’entitat que gestiona Parc Sagunt defén el caràcter estratègic de la connectivitat en l’eMobility Expo World Congress, que reunix en Fira València professionals de la mobilitat elèctrica d’Europa
  • Espais Econòmics Empresarials (EEE) exposa en esta cita internacional atractius de l’àrea logística, com els accessos a l’AP-7 i l’A-23, el seu caràcter de node de l’eix mediterrani-cantàbric i la proximitat dels ports de Sagunt i València

Espais Econòmics Empresarials (EEE) ha situat, com a clau de l’èxit de Parc Sagunt, la importància estratègica de les seues “excel·lents” connexions viàries, ferroviàries i marítimes.

Així s’ha exposat en l’esdeveniment internacional eMobility Expo World Congress, que reunix en Fira València professionals de la mobilitat elèctrica d’Europa, on la secretària autonòmica d’Economia, María José Mira, ha moderat una taula redona en la qual s’han analitzat les principals característiques que han convertit Parc Sagunt en un dels centres logístics més importants d’Espanya.

La trobada ha permés debatre sobre la rellevància de la mobilitat per a la projecció dels parcs industrials, i s’ha analitzat, en concret, el cas de Parc Sagunt. La directora de l’Oficina Tècnica d’EEE, Teresa Ventura, ha destacat en este sentit la qualitat de les comunicacions terrestres, ferroviàries i marítimes de Parc Sagunt.

En la taula redona han participat també el representant de la Direcció General de Construcció d’Adif Alta Velocitat, Arturo Pastor; el cap de Planificació d’Infraestructures i Desenvolupament Portuari de Valenciaport, Arturo Monfort, i la sènior project manager de PowerCo, Carla Furquet.

Node estratègic de l’eix mediterrani-cantàbric

La directora de l’Oficina Tècnica d’EEE, Teresa Ventura, ha detallat durant la seua intervenció que Parc Sagunt II, que allotjarà la futura gigafactoria de PowerCo, té els avantatges de ser un “node estratègic” ferroviari de l’eix cantàbric-mediterrani i del corredor mediterrani, els dos inclosos en la Xarxa Transeuropea del Transport, i de disposar de fàcils accessos als ports de Sagunt i València.

A més, també s’ha referit al fet que l’àrea logística compta amb una privilegiada situació pel que fa a les seues comunicacions amb les vies terrestres de major capacitat: en concret, cap al nord amb l’AP-7, l’A-7 i l’N-340; cap a l’est, amb l’A-23; cap al sud, amb l’A-7, i cap al centre, amb l’A-3.

Quant a la mobilitat en transport públic, ha esmentat projectes com la previsió de prolongació de les vies urbanes existents amb la creació de dos noves parades a l’interior de Parc Sagunt II o la nova línia llançadora des de l’estació de Renfe, amb un temps estimat de viatge de 16 minuts per sentit, sincronitzada amb les arribades i eixides dels trens per a reduir els temps de transbord.

Estació intermodal

EEE també ha al·ludit als més de 680.000 metres quadrats de Parc Sagunt II dedicats a una nova terminal ferroviària i plataforma logística, per a la formació i expedició de trens tant de servici a la factoria de PowerCo com de la zona intermodal.

De fet, amb la futura estació intermodal, es pretén contribuir de manera significativa a la consecució d’un sistema de transports en malla o xarxa, que prioritze la intermodalitat, l’eficiència econòmica i la sostenibilitat ambiental.

Esta aposta per la sostenibilitat es reflectix a més en què s’han concebut àmplies seccions viàries, amb carrils entre 24 i 50 metres d’ample, més de 900.000 metres quadrats de zones verdes, sistemes de drenatge sostenible per a recàrrega d’aqüífers i contenció d’escorrenties d’aigües pluvials, dos tancs de tempesta amb recuperació d’aigua de pluja per a reg o el subministrament d’aigua de mar per a refrigeració d’activitats industrials, així com d’aigua reutilitzada de la nova EDAR que s’instal·larà en el polígon.

A més, seguint amb el compromís de reducció d’emissions i de foment de la mobilitat sostenible, s’instal·laran més de 190 punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

 

Galeria d'imatges