President
Aigua

Carlos Mazón: “És un error parlar de solidaritat i no parlar de transvasament”

14/02/2024
Carlos Mazón: “És un error parlar de solidaritat i no parlar de transvasament”
  • Exigix al president del govern que reflexione i critica que abordar la planificació hidrogràfica en base exclusivament a la dessalinització “és un error ecològic, econòmic, energètic i de solidaritat”
  • Afirma que la “dessalinització massiva acabarà sent el problema més greu que tenim a Espanya amb l’aigua”
  • Recorda que les dessaladores funcionen únicament per a puntes d’emergència i consum de boca i no per al reg
  • Lamenta que el president del Govern parle de solidaritat “quan estem enviant més aigua a Portugal de la que necessita mentres Alacant, Múrcia i Almeria no tenen la que els correspon”
  • El president de la Generalitat ha fet una declaració institucional després de la visita de Pedro Sánchez a una planta dessalinitzadora de Torrevieja

 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat este dimecres que “Pedro Sánchez viu en l’error de pensar que l’aigua d’Espanya no és de tots” i ha criticat abordar la planificació hidrogràfica en base exclusivament a la dessalinització perquè “és un error ecològic, econòmic, energètic i de solidaritat”.

Així ho ha manifestat en una declaració institucional després de la visita del president del Govern, Pedro Sánchez, a la planta dessalinitzadora de Torrevieja. En la seua intervenció, el cap del Consell ha exigit al president del Govern que reflexione i que “compte amb la tecnologia, el rigor i la solidaritat per a tots” al mateix temps que ha criticat que visite el sud de la província d’Alacant “sense dir una sola paraula del transvasament Tajo-Segura”.

Per a Carlos Mazón, Pedro Sánchez viu en l’equivocació de “no aplicar el rigor ni en els transvasaments, ni en la depuració, ni en les inversions” i ha subratllat que “la dessalinització massiva acabarà sent el problema més greu que tenim a Espanya amb l’aigua”.

Així, el màxim representant de l’executiu valencià ha recordat a Pedro Sánchez que l’aigua de les dessaladores “funcionen únicament per a puntes d’emergència i consum de boca” com en el cas del trasllat d’aigua de la dessaladora de Sagunt a Catalunya davant la sequera. En este sentit, ha incidit en el fet que l’aigua dessalada no funciona per al reg amb el volum que està plantejant el president del Govern d’Espanya.

Insta Pedro Sánchez a governar per a tota Espanya

Durant el seu discurs, Carlos Mazón ha exigit a Pedro Sánchez “que siga el govern de tota Espanya” i que "no parle de canvi climàtic o de sostenibilitat quan alhora està eliminant el transvasament que és fonamental per a milions d’arbres, per al nostre ecosistema i per a la nostra realitat com a país i regió exportadora”.

Per al cap del Consell és un error “abordar la solidaritat i planificació sense parlar de tota l’aigua disponible que hi ha a Espanya i usar simplement el pegat de la dessalinitzadora”.

Així mateix, ha criticat que estem enviant a Portugal més aigua de la que necessita a través del transvasament “quan els espanyols d’Alacant, Múrcia i Almeria no tenim la que ens correspon que diuen els tècnics i necessitem.”

En eixe sentit, ha explicat que “no parlar del transvasament posa en risc 40 milions d’arbres necessaris per a lluitar contra el canvi climàtic” i ha emfatitzat que “40 milions d’arbres depenen del transvasament”.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón