Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Arts escèniques

L’Institut Valencià de Cultura presenta la comèdia ‘Perquè t’estime, que si no...’ al Teatre Principal de Castelló

15/02/2024
L’Institut Valencià de Cultura presenta la comèdia ‘Perquè t’estime, que si no...’ al Teatre Principal de Castelló
  • L’obra, escrita i dirigida per Carles Alberola, aborda les relacions en parella, la convivència i com afecta el pas del temps
  • Esta producció pròpia de l’IVC es podrà veure a Castelló de la Plana dissabte, 17 de febrer i diumenge, 18 de febrer, a les 19.00 hores

 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), programa este cap de setmana al Teatre Principal de Castelló la comèdia Perquè t’estime, que si no..., dirigida pel reconegut actor i director valencià Carles Alberola.

Esta producció pròpia de l’IVC es podrà veure a Castelló de la Plana en dos úniques sessions; dissabte, 17 de febrer, i diumenge, 18 de febrer, a les 19.00 hores, després d’haver-se presentat al Teatre Rialto de València i l’Arniches d’Alacant amb una gran acollida per part del públic.

L’obra ens presenta tres parelles de diferents edats que viuen en un mateix pis durant una nit; una circumstància canviarà les seues vides perquè, pel que sembla, el pis no és l’única cosa que compartixen.

Carles Alberola ha destacat que l’obra “és una comèdia sobre l’erosió que el pas del temps provoca en les relacions de parella i de com podem reescriure la nostra manera d’estimar i ser estimats”.

Perquè t’estime, que si no… és una declaració d’amor a totes eixes parelles que han perdurat en el temps amb un pacte d’estima, generositat i renúncia, abans que la convivència, l’avorriment, les malalties i l’oblit ho enfosquisca tot.

L’obra la protagonitzen tres parelles de diferents edats a les quals donen vida Arantxa Cortés, Ramón Rodenas, Cristina García, Jaime Linares, Pilar Martínez i Joan Verdú.

En la producció destaquen, entre altres, la dissenyadora d’escenografia i vestuari Montse Amenós; María Almudéver, ajudant de direcció; Toni Benavent, ajudant en la direcció tècnica; Arnau Bataller, composició musical; Ximo Olcina, disseny d’il·luminació o Cristina Fernández Pintado en la coreografia.

La sessió del dissabte, 17 de febrer, està dirigida especialment per al públic abonat i públic en general. L’actuació del diumenge 18 de febrer està oberta a tots els públics. Les entrades soltes per a esta representació tenen un preu de 3 a 20 euros i es poden adquirir en taquilla o en la pàgina web de l’IVC.

Producció pròpia de l’IVC

Perquè t’estime, que si no… és una producció pròpia de l’Institut Valencià de Cultura, una entitat que té, entre altres objectius, desenvolupar la creació i exhibició d’arts escèniques valencianes.

Cal destacar que per a tancar el primer trimestre de 2024 es podrà veure una nova producció pròpia de l’IVC al Teatre Principal de Castelló. En concret, serà l’acabada d’estrenar Les Troianes. Fucking Nowhere, una obra dirigida per Santiago Sánchez i escrita per Josi Alvarado, a partir de l’obra d’Eurípides.

 

Galeria d'imatges