Presidència

La delegada del Consell a Castelló visita l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC)

15/02/2024
La delegada del Consell a Castelló visita l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC)
  • Susana Fabegrat destaca la voluntat de la Generalitat de posar-se a disposició i col·laborar amb el sector ceràmic

La delegada del Consell  a Castelló, Susana Fabregat, ha visitat l’Institut de Tecnologia Ceràmica per a conéixer les activitats del centre tecnològic castellonenc i, especialment, els projectes d’investigació en els quals participa l’ITC relacionats amb la valorització de residus de construcció i demolició.

En la reunió han participat la directora general de l’ITC, Yolanda Reig, i les investigadores de l’àrea de materials i tecnologies ceràmiques, les doctores Francisca Quereda i Mónica Vicent, les quals han presentat a la delegada del Consell diverses propostes per a aconseguir que la Comunitat Valenciana siga referent en la reutilització de residus de construcció i demolició.

Durant la trobada, Susana Fabregat ha reivindicat el paper que juga este institut dins del sector ceràmic, que és motor de l’economia de la província de Castelló. A més, ha destacat la importància de la investigació per a una indústria que any a any treballa per a obrir mercats amb productes innovadors i eficients.

“Es tracta d’una iniciativa pionera, per a revertir el model tradicional i donar pas a una economia circular. Un assumpte, que requerix aliances entre els diferents actors, ITC, administracions públiques, gestors i empreses del sector de la construcció”, ha declarat la delegada del Consell.

 

Galeria d'imatges