Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Les Arts és Simfònic

James Gaffigan dirigix Schubert i Bruckner amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a València i Castelló de la Plana

15/02/2024
James Gaffigan dirigix Schubert i Bruckner amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a València i Castelló de la Plana
  • L’OCV se suma a les celebracions de l’Any Bruckner amb la seua última i inacabada simfonia, peça inèdita en el repertori de la formació
  • El director musical de Les Arts proposa també la Simfonia Tràgica de Schubert, una altra obra clau del romanticisme per la seua bellesa i expressivitat

 

El director titular de Les Arts, James Gaffigan, dirigix l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) en un programa amb obres de Schubert i Bruckner que oferirà este dissabte, 17 de febrer, a l’Auditori del Palau de les Arts Reina Sofia (19.00 hores) i el diumenge, 18 de febrer, a l’Auditori de Castelló (19.30 hores).

Gaffigan dedica la seua última cita simfònica en la Temporada 2023-2024 al romanticisme germànic, repertori fetitxe per a l’OCV, amb el qual el públic podrà disfrutar del seu poderós i brillant so, a més d’escoltar dos obres inèdites per a la formació.

Com a inici de la vetlada, James Gaffigan s’endinsa amb l’OCV en el romanticisme primerenc de Franz Schubert i la seua Simfonia núm. 4 La Tràgica, en la qual, a pesar del seu sobrenom, amb les influències de Haydn, Mozart i Beethoven, palpiten la vitalitat i lirisme d’un jove Schubert de tan sols 19 anys, que desgraciadament mai veuria l’estrena de la seua obra.

Dins del fil conductor de la present temporada simfònica que Les Arts ha dedicat a les obres crepusculars dels grans compositors, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana se suma a les celebracions del bicentenari del naixement d’Anton Bruckner amb la seua última i inacabada Simfonia núm. 9, en re menor.

El públic de l’auditori valencià escoltarà per primera vegada l’Orquestra de la Comunitat Valenciana interpretar una de les obres més impressionants, complexes i desafiadores de tot el repertori d’un dels últims representants del romanticisme austroalemany.

Colpidora i monumental, de profunda bellesa i espiritualitat, el compositor austríac va deixar com a llegat pòstum una poderosa exhibició del seu virtuosisme compositiu.

Per a tots aquells que vulguen assistir a la representació, encara estan a la venda les últimes entrades per al concert d’este dissabte.

 

Galeria d'imatges