Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Audiovisual

Cultura promou l’audiovisual valencià en l’European Film Market de la Berlinale

16/02/2024
Cultura promou l’audiovisual valencià en l’European Film Market de la Berlinale
  • L’IVC ha editat un catàleg en anglés amb 27 produccions valencianes per a promoure-les en el mercat del Festival de Cine de Berlín
  • L’European Film Market de la Berlinale se celebra del 15 al 21 de febrer i comptarà amb la presència de 18 productores valencianes

 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut  Valencià de Cultura (IVC), promou la participació i l’acompanyament a l’audiovisual valencià en l’European Film Market del Festival Internacional de Cine de Berlín, que se celebra del 15 al 21 de febrer de 2024.

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha assenyalat que l’objectiu d’esta iniciativa de promoció internacional “és que la indústria audiovisual valenciana puga donar a conéixer els llargmetratges i projectes de noves pel·lícules en un dels fòrums internacionals de contractació més importants del món per als sectors de la producció, distribució i exhibició cinematogràfiques, així com per a les principals cadenes i plataformes televisives”.  

Barrera també ha indicat que l’aposta per la internacionalització de les empreses valencianes del sector audiovisual “constituïx una de les principals línies estratègiques de la Conselleria de Cultura. Per això és tan important prestar el nostre suport a les produccions i els professionals que es desplacen fins a Berlín per a participar en el mercat de la Berlinale”.   

En esta edició de la Berlinale, Cultura torna a disposar d’un espai propi en la zona ‘Cinema from Spain’, dins de l’estand de l’ICEX, perquè les 18 empreses audiovisuals valencianes acreditades puguen promoure les seues produccions en el mercat internacional.

Dins de les iniciatives de promoció de l’audiovisual valencià que impulsa l’IVC en l’European  Film Market de la Berlinale figuren l’edició d’un catàleg en anglés i d’un vídeo promocional, amb 16 pel·lícules ja rodades o estrenades i onze projectes en desenvolupament de producció. En total, són 27 produccions valencianes inscrites en la convocatòria que va llançar l’IVC per a participar en esta edició del mercat del festival de Berlín.

Els deu llargmetratges valencians de ficció ja finalitzats que buscaran compradors i distribuïdors internacionals són: Bodegón con  fantasmas, dirigida per Enrique Buleo i produïda per Quatre Films, en coproducció amb Cuidado con el Perro i Ikki Films; Bruno, dirigit i produït per Ángel Puado; Kepler Sexto B, dirigit per Alejandro Suárez i produït per Turanga Films en coproducció amb Pincheform Producciones, Quexito Films, Noodles Productions i Kepler Sexto B AIE; i L’àvia i el foraster, dirigit per Sergi Miralles i produït per Aire de Cinema i Alhena Production.   

També figuren L’home dels nassos, dirigit per Abigail Schaaff i produït per L’home dels nassos AIE, Turanga Films, Aguacate & Calabaza, Inaudita i Halley Productions; Les vacances de Mara, dirigit per Elena Escura i produït per Tarannà Films; Llobàs, dirigit per Pau Calpe i produït per Dacsa Produccions i Galápagos Media; Los días de la noche, dirigit i produït per Ángel Puado; Quan no acaba la nit, dirigit per Óscar Montón i produït per Dacsa Produccions i Audiovisuales Morvedre; i Valenciana, dirigit per Jordi Núñez i produït per Pegatum Transmedia; Dacsa Produccions, Àmbar Pictures i Solwork Films.     

L’oferta de cine documental valencià està conformada per El mètode Farrer, dirigit per Esther Morente i produït per Sunrise Pictures; Equipo Crónica: Arte de trinchera, dirigit per Rafael Sesa i Felipe Villaplana i produït per Estrela Audiovisual, Zootropo Studio i Dacsa Produccions; Marina, Unplugged, dirigit per Alfonso Amador i produït per Silence Producción i Distribución Audiovisual SL; Mariscal, la alegría de vivir dirigit per Laura Grande i produït per Estrela Audiovisual; Paco Roca, dibujando la vida, dirigit per Batiste Miquel i produït per Docu Producciones i RTVE; i Soc filla de ma mare, dirigit per Laura García Pérez i produït per Tarannà Films.   

Els deu projectes en desenvolupament de llargmetratges de ficció que es presenten són Bendita María, de TV ON Produccions, amb guió de María Miguez; Cara de pan, de La mano invisible, dirigit per David Macián; Desechable, de Jaibo Films i Nocroma, dirigit per Carlos Gómez Salamanca; El despertar, d’El Camino PC, dirigit per Iñaki Sánchez Arrieta; En l’eixam, de Kaishaku Films, dirigit per Óscar Bernàcer; L’aguait, d’Admirable Films i Lamalanga Produccions Audiovisals, dirigit per Marc Ortiz.

També figuren La mala madre, d’Admirables Films, TV ON Producciones i Mordisco Films, dirigit per Alicia Albares; La mitad de Ana, d’Elastica Films, Avalon PC, Mr. Fields and Friends Cinema i Studiocanal, dirigit per Marta Nieto; María Martínez Ruiz no puede volver, de Cuéntaselo a Verónica AIE i Nakamura Films, dirigit per Óscar Bernàcer; i Nena, de TV ON Producciones, dirigit per Gabi Ochoa.

El projecte de documental en fase de desenvolupament per a buscar el suport d’inversors que s’ha presentat és Madame Consuelo de Silvia Rey, dirigit per Alexander Lemus Gadea.    

Participació valenciana en la Berlinale i el seu mercat

El llargmetratge Los tonos mayores, dirigit per l’argentina Ingrid Pokropek i coproduït per l’alacantina Jaibo Films i les argentines Gong Cinema i 36 Caballos, ha sigut seleccionat per a participar en la secció competitiva Generation Kplus de la Berlinale, en la qual concursen pel·lícules dirigides per jóvens cineastes de tot el món.

Diverses productores valencianes participaran enguany en el Visitors Programme del Berlinale Coproduction Market, que tindrà lloc del 17 al 21 de febrer. El projecte de llargmetratge de ficció La mala madre, dirigit per Alicia Albares i produït per Admirable Films, TV ON Producciones i Mordisco Films, és un dels projectes convidats participar en este fòrum de coproducció. També participa el productor Miguel Molina presentant el projecte de llargmetratge d’animació Desechable, una coproducció de Jaibo Films amb la productora colombiana Nocroma, dirigit per Carlos Gómez Salamanca.

Visitors Programme inclou sessions, presentacions i esdeveniments de networking per a productors de tot el món que estan iniciant la seua xarxa internacional amb la finalitat d’enriquir els seus coneixements i competències en el mercat internacional i informar-los sobre oportunitats de finançament.

La directora i guionista valenciana Laura García Andreu és una de les cineastes espanyoles seleccionades per a intervindre en la Berlinale Talents, que és un programa de desenvolupament de talent del Festival de Berlín per als 200 millors cineastes emergents, creadors de sèries de ficció i agents clau de la indústria del cinema del món.

Galeria d'imatges