Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Música

L’Auditori de Castelló rep l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb obres de Bruckner i Schubert

17/02/2024
L’Auditori de Castelló rep l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb obres de Bruckner i Schubert
  • James Gaffigan dirigix l’OCV en un programa compost per l’última, i inacabada, simfonia de Bruckner i la Simfonia tràgica de Schubert
  • El concert forma part de l’abonament d’hivern de l’Auditori de Castelló i tindrà lloc este diumenge, 18 de febrer, a les 19.30 hores

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta este diumenge 18 de febrer, a les 19.30 hores, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a l’Auditori de Castelló.

El director titular de Les Arts, James Gaffigan, dedica esta cita simfònica al Romanticisme germànic, repertori fetitxe per a l’OCV, amb el qual el públic podrà gaudir del seu poderós i brillant so, a més d’escoltar dos obres inèdites per a la formació.

El programa musical proposat s’endinsa en el romanticisme primerenc de Franz Schubert i la seua Simfonia núm. 4, ‘La Tràgica’, en la qual, malgrat el seu sobrenom, sota les influències de Haydn, Mozart i Beethoven palpiten la vitalitat i el lirisme d’un jove Schubert de tan sols 19 anys, que desgraciadament mai veuria l’estrena de la seua obra.

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana se suma també, a l’Auditori de Castelló, a les celebracions del bicentenari del naixement d’Anton Bruckner amb la seua última i inacabada Simfonia núm. 9 en re menor, una de les obres més impressionants, complexes i desafiadores de tot el repertori d’un dels últims representants del Romanticisme austroalemany.

El concert forma part de l’abonament d’hivern de l’Auditori de Castelló, que oferix nou grans recitals a un preu reduït. Les entrades soltes per a esta cita tenen un preu de 10 a 20 euros i es poden adquirir en taquilla o en el web.

Pròxim concert de l’OCV

El concert d’este diumenge és el primer de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana programat en el primer trimestre de 2024 a l’Auditori de Castelló. La segona cita de l’OCV arribarà fins a la capital de la Plana, el 16 de març, sota la direcció d’Anna Sułkowska-Migoń i la participació estel·lar del baríton Andrè Schuen.

L’Orquestra oferirà un programa format per Siegfried-Idyll, de Wagner, i una selecció de Des Knaben Wunderhorn de G. Mahler.

Galeria d'imatges