Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

La Generalitat destina prop de 700.000 euros per a la millora dels accessos a l’estació de rodalia d’Albal i la construcció d’un aparcament dissuasiu

16/02/2024
La Generalitat destina prop de 700.000 euros per a la millora dels accessos a l’estació de rodalia d’Albal i la construcció d’un aparcament dissuasiu
  • Esta actuació té un termini de 12 mesos i és finançada per la Unió Europea a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència
  • La directora general d’Infraestructures ha destacat “l’aposta per fomentar l’ús del transport públic i la mobilitat sostenible”

La Generalitat destina quasi 700.000 euros per a la millora dels accessos a l’estació de rodalia d’Albal i la construcció d’un aparcament dissuasiu, en el marc de l’aposta pel transport públic i la mobilitat sostenible. Esta actuació és finançada per la Unió Europea a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència i les obres tenen un termini d’execució de 12 mesos.

La directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, M. José Martínez Ruzafa, ha destacat que amb este projecte es continua amb “l’aposta per fomentar l’ús del transport públic i la mobilitat sostenible”.

L’entitat pública empresarial ADIF ha construït recentment una nova estació de rodalia al municipi d’Albal, que està pendent de posada en servici. Així, l’actuació prevista per la Generalitat consistix en “la millora dels accessos a la futura estació per a potenciar el seu ús i accessibilitat en un entorn poc urbà, ja que està localitzada al costat de sòl industrial i futurs sòls residencials pendents de desenvolupament”, ha destacat Martínez Ruzafa.

Este projecte, que afecta una superfície d’aproximadament 15.800 metres quadrats, millorarà els viaris sud i est i els entroncaments amb els carrers confrontants. A més, es construirà un nou aparcament dissuasiu al nord de la nova estació de ferrocarril.

L’actuació preveu la construcció d’àmplies voreres, que garantisquen la seguretat per als vianants i es dona continuïtat a l’itinerari ciclista. En concret, en el viari sud es realitzarà una reurbanització parcial, de manera que s’adeqüe l’itinerari per als vianants i es donarà continuïtat al carril-bici existent. Mentres que en el vial est es durà a terme una urbanització més integral i s’ampliarà la calçada així com es dotarà de voreres, arbratge i continuïtat de l’itinerari ciclista.

Respecte a l’aparcament dissuasiu, la directora general d’Infraestructures ha assenyalat que “disposarà de 114 places, 4 de les quals adaptades, amb calçades de sentit únic, a banda i banda, flanquejades per aparcaments en bateria”. I ha afegit que per a millorar el drenatge “es generaran unes cunetes verdes o espais de biorretenció als quals es trasllada l’aigua de pluja caiguda en tot l’aparcament”.

 

Galeria d'imatges