President
Aigua

Carlos Mazón anuncia 14,5 milions d’euros per a renovar i millorar el sistema de depuració d’aigües a Benidorm

16/02/2024
Carlos Mazón anuncia 14,5 milions d’euros per a renovar i millorar el sistema de depuració d’aigües a Benidorm
  • Destaca que es tracta de “la major inversió de la Generalitat en matèria de depuració d’aigües a la Marina Baixa en les últimes dècades”
  • Assenyala l’objectiu del Consell  “d’abocaments zero” en matèria hídrica i subratlla que en sis mesos s’ha saldat el deute històric amb Benidorm en depuració d’aigües
  • Recorda el lideratge de la Comunitat Valenciana en reutilització d’aigua “en reciclar el 40 % de l’aigua de tota Espanya”.
  • Considera que és necessari fomentar la depuració en lloc de la dessalació perquè “som més sostenibles, eficients, raonables i ecològics”.
  • El president de la Generalitat ha visitat l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Benidorm

 

Benidorm.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat una inversió de 14,5 milions d’euros per a renovar i millorar tot el sistema de depuració d’aigües a Benidorm en quatre anys, la qual cosa suposa “la major inversió de la Generalitat en matèria de depuració d’aigües en la Marina Baixa en les últimes dècades”.

Així ho ha assenyalat el cap del Consell  després de la seua visita a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Benidorm, on ha avançat que en les pròximes setmanes es produirà la firma del conveni per a la renovació de la xarxa de sanejament i depuració d’aigües residuals d’esta ciutat entre la Generalitat, a través de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, l’entitat pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) i l’Ajuntament de Benidorm.

Durant la seua visita, Carlos Mazón ha subratllat el compromís del Consell en matèria hídrica. Així, ha afirmat que “vam dir que seria la legislatura de l’aigua i ho estem complint, tenim l’objectiu d’abocament zero i ho estem complint”.

Igualment, ha fet referència al fet que en tan sols sis mesos s’ha saldat el “deute històric” de la Generalitat Valenciana en depuració d’aigües a Benidorm.

Carlos Mazón ha assenyalat que esta inversió constituïx “un exemple d’aprofitament de l’aigua que tenim en el nostre territori i del foment de la depuració en lloc de la dessalació”. Així ha defés que “es tracta d’evitar que l’aigua arribe a la mar per a no haver de traure-la de nou perquè és menys sostenible, costa més energèticament i no és la solució”.  

Igualment, ha indicat que amb esta infraestructura es complix amb “el discurs del cicle hídric integral, sostenible, mediambiental i ecològic de l’aigua a la Comunitat Valenciana que és el que ens permet reclamar l’aigua que ens falta una vegada fets els deures i demostrat que la solidaritat i la sostenibilitat és compatible”.

En este sentit, ha posat Benidorm i la Marina Baixa com a exemple de responsabilitat en matèria hídrica i ha recordat el lideratge de la Comunitat Valenciana en reutilització d’aigua en reciclar el 40 % de l’aigua de tota Espanya.

Renovació de la xarxa de sanejament de Benidorm

Les actuacions previstes per a renovar el sistema de sanejament i depuració d’aigües residuals de Benidorm posaran fi a les deficiències per obsolescència que presenta en l’actualitat i seran finançades en un 90 % per la Generalitat.

Entre les actuacions que es preveuen cal destacar la reforma de les instal·lacions elèctriques de les estacions de bombaments, la reparació de l’estació de bombament del Parc d’Elx i la millora de la línia de tractament d’aigua antiga (línia B). Així mateix, es preveu l’adequació de l’edifici de taller, control i personal de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR), així com la millora de línia de tractament de fangs.

En la seua visita a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Benidorm l’han acompanyat la consellera Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori que presidix Salomé Pradas i l’alcalde de Benidorm i president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, entre altres autoritats.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón