Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

Salomé Pradas anuncia una inversió de 4,5 milions per a renovar el sistema de subministrament d’aigua de Canet lo Roig, la Jana i Traiguera

17/02/2024
Salomé Pradas anuncia una inversió de 4,5 milions per a renovar el sistema de subministrament d’aigua de Canet lo Roig, la Jana i Traiguera
  • La consellera de Medi Ambient recalca que la nova estació de bombament de la xarxa funcionarà amb energia solar, millorarà el servici i la qualitat de l’aigua

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que la Generalitat durà a terme una inversió de 4,5 milions d’euros per a renovar el sistema de subministrament d’aigua a Canet lo Roig, la Jana i Traiguera, a la comarca del Baix Maestrat.

Així ho ha traslladat Pradas als alcaldes d’estes localitats en una reunió mantinguda a l’ajuntament de Canet lo Roig, per a explicar-los els detalls del projecte. “Estem en l’últim pas, preparant la licitació per a poder materialitzar una obra que ha tardat massa temps a arribar”, ha assegurat la consellera.

L’aigua que s’extraurà del futur pou es bombarà amb energia neta “gràcies a una planta solar formada per 960 mòduls”, segons ha detallat Pradas. A més, el subministrament serà canalitzat, al seu torn, per una nova xarxa de distribució que reaprofitarà infraestructures existents.

Salomé Pradas ha remarcat que amb esta inversió es garantirà un subministrament estable que permeta acabar amb els problemes que afectaven els veïns de les localitats. A més, també fomentarà el desenvolupament d’una comarca la part interior de la qual es veu afectada pel procés de despoblament. “Amb esta obra millorarem el servici i la qualitat i, a més, obrim la porta a empreses que ajuden a mantindre la població en el territori”, ha indicat.

Més connexions

No obstant això, Pradas ha assegurat que fan falta més inversions per a atallar el despoblament de les zones de l’interior. Per això, ha instat el Govern central a millorar les connexions per carretera. “És necessari prolongar la CV-10 per a connectar la comarca des de l’interior per l’A-7”, ha insistit la consellera, que ha recordat que es considera una actuació prioritària “per a enfortir la cohesió territorial i social”, ja que uniria Castelló amb Tarragona d’una forma molt més directa.

Suport al sector agrari

D’altra banda, Salomé Pradas ha visitat també un dels epicentres econòmics de la zona, la cooperativa agrària Les Alboredes de la Jana. Durant la seua estada ha aprofitat per a interessar-se per la situació de la planta centrada en l’oli. Un producte molt afectat per la sequera, que ha provocat una collita d’olives reduïda.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats