Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC

Cultura inicia una nova etapa en l’IVC amb el relleu d’Abel Guarinos al capdavant d’este organisme, a qui agraïx la seua professionalitat

16/02/2024
  • La selecció del nou responsable es farà mitjançant un procediment obert, les bases del qual es publicaran en el DOGV

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, ha informat que la Vicepresidència i Conselleria de Cultura i Esport inicia una nova etapa en l’IVC amb el relleu d’Abel Guarinos al capdavant d’este organisme.
El cessament ha sigut acordat durant la reunió del Consell de Direcció de l’IVC celebrada hui divendres, 16 de febrer, i serà efectiu en un termini de quinze dies.

Añó ha explicat que este relleu es produïx per la voluntat “d’iniciar una nova etapa en la gestió d’este organisme dependent de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport” i ha agraït “el treball realitzat per Guarinos al capdavant de l’IVC des de l’inici de l’actual legislatura i fins a este moment”.

“De fet -ha apuntat- fins a l’extinció del seu contracte continua exercint les seues funcions amb total normalitat, com es posa de manifest, per exemple, en la seua presència acompanyant-me a la representació de Les Troianes. Fucking nowhere al Teatre Rialto de València ahir dijous, 15 de febrer”.

Per la seua part, Abel Guarinos ha apuntat que sempre ha sigut la seua intenció “no perpetuar-se al capdavant de l’IVC, sinó facilitar el relleu al capdavant de la direcció general d’este organisme si així es considera”, tenint en compte, a més, “la recent incorporació de nous responsables al capdavant de les direccions adjuntes”.

En este sentit, ha traslladat la seua vocació per “construir ponts en tot moment entre el mateix IVC, els sectors professionals i amateurs de la cultura, la nova Conselleria i la ciutadania, amb la finalitat que no perderen un àpex de regularitat i de qualitat les activitats programades i perquè els implicats en les diferents disciplines pogueren seguir els seus treballs amb normalitat”.

Després de la notificació del cessament produïda hui s’obrirà el procés de selecció obert per a elegir el nou responsable, seguint el model utilitzat en el cas de la cobertura dels titulars de les direccions adjuntes d’Arts Escèniques, d’Audiovisuals i Cinematografia i de Música i Cultura Popular.

Este procediment s’iniciarà amb l’aprovació de les bases que regiran el concurs i del tribunal que avaluarà els candidats, que seran publicades en el DOGV.

Així, les persones candidates han d’estar en possessió d’una titulació universitària de grau o equivalent i acreditar experiència en nivells de responsabilitat en l’àmbit cultural, entre altres requisits.

A més, han d’adjuntar un projecte en el qual es desenvolupe els objectius proposats; línies d’actuació; i programació d’activitats proposades, entre altres aspectes, així com la coordinació amb la resta del sector públic cultural i el foment de la investigació, la creació i la formació artístiques, així com totes aquelles qüestions que es consideren oportunes en relació amb el lloc a exercir.

L’IVC és una entitat de dret públic, adscrita a la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, que té com a finalitat el desenvolupament i l’execució de la política cultural de la Generalitat pel que fa al coneixement, tutela, foment, recuperació, conservació, restauració, estudi, investigació, promoció i difusió de les arts escèniques, musicals, i plàstiques en totes les seues varietats i els museus en particular.

Assumix, també, les polítiques culturals relacionades amb el patrimoni sonor, audiovisual i de la cinematografia, així com de la documentació específica que hagen anat generant estes arts al llarg dels segles i, en general, de tots els béns culturals integrants del patrimoni cultural, amb especial dedicació a la recuperació conservació, restauració, catalogació i difusió del patrimoni artístic en estes matèries.