Justícia i Interior

L’IVASPE forma 133 nous bombers que reforçaran les plantilles dels servicis de prevenció, extinció d’incendis i salvament

19/02/2024
L’IVASPE forma 133 nous bombers que reforçaran les plantilles dels servicis de prevenció, extinció d’incendis i salvament
  • La consellera Elisa Núñez ha assistit a la presa de possessió a l’Ajuntament de València de 77 nous bombers formats en l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE)
  • En els últims sis mesos, 1.053 policies, bombers i membres de protecció civil han passat per les aules d’este institut

La Conselleria de Justícia i Interior, a través de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), ha format 133 nous bombers que, en els pròxims dies, passaran a formar part i reforçaran les plantilles dels Servicis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de la Comunitat Valenciana (SEPEIS).

Un total de 77 d’estos efectius, pertanyents al Departament de Bombers, Prevenció, Intervenció d’Emergències i Protecció Civil de l’Ajuntament de València, han pres possessió este dilluns dels seus llocs en un acte celebrat a l’Ajuntament de València, i que ha comptat amb la presència de la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez.

Estos bombers han assistit des del mes d’octubre passat a un curs de 500 hores, de caràcter selectiu, de formació i capacitació teoricopràctic, a les instal·lacions de l’IVASPE. Altres set bombers pertanyents als consorcis provincials de València i Castelló, i 49 bombers del consorci provincial d’Alacant, han rebut també la seua corresponent formació i s’incorporaran als seus llocs de la mateixa manera en pròxims dies.

Formació específica

Durant els mesos que ha durat esta formació, els bombers han adquirit habilitats, destreses i coneixements específics sobre el tipus de ferramentes, màquines i les tècniques de treball que cal aplicar en les diferents tipologies d’emergències a les quals s’han d’enfrontar. Des d’incendis forestals, industrials, rescats en altura o en espais confinats. També han aprés a actuar en situacions d’emergències com ara vendavals, riuades o inundacions.

Els cursos s’han desenvolupat a València i Alacant, i entre els dos s’han impartit prop de 2.700 hores de docència, seguint l’itinerari formatiu dissenyat per l’IVASPE per als bombers que entren en l’escala bàsica. En els últims 6 mesos, un total de 1.053 policies, bombers i membres de protecció civil han passat o estan formant-se en algun dels cursos impartits en este institut.

 

Galeria d'imatges