Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transports

El director general de Transports analitza amb l’Ajuntament d’Alcoi millores en la nova concessió de la línia València-Alacant-Elx

19/02/2024
  • En la trobada també s’han abordat temes comuns com la situació de l’estació d’autobusos

El director general de Transports i Logística, Manuel Ríos, s’ha reunit amb l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, per a abordar temes de l’àmbit competencial de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Transports i Territori i que resulten d’interés per al municipi.

Així, quant a transports, l’alcalde d’Alcoi ha valorat la recentment posada en marxa de la concessió de servici públic de transport CV 302 València-Alacant-Elx, una línia que, segons ha explicat el director general “va ser formalitzada el maig de 2023 i s’ha posat en marxa el febrer de 2024 sense que conste cap al·legació en el procés d’exposició pública ni d’este ni d’altre consistori de la comarca”.

Manuel Ríos ha mostrat el seu compromís d’estudiar les propostes de l’Ajuntament sobre modificació d’horaris i noves parades a València. En este sentit, Ríos ha explicat que, si són factibles, “s’aplicaran en nom d’una millor prestació dels servicis de transport perquè responguen eficaçment a les necessitats de la ciutadania”.

Així mateix, en la reunió, s’ha plantejat la necessitat d’abordar conjuntament la situació de l’estació d’autobusos del consistori, construïda en el seu moment per la Generalitat i gestionada des d’Alcoi.

En particular, s’han tractat qüestions com la seua situació administrativa i el seu possible redimensionament, així com la importància que exercirà esta infraestructura davant els majors nivells de servici públic de transport que suposa la implantació del nou mapa de transport públic de viatgers que està implementant la Conselleria.

A la reunió també ha assistit el vicealcalde Alexandre Cerradelo i el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez, així com tècnics de la Direcció General de Transports.