Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Centre del Carme

El Consorci de Museus unix art sonor i cultura popular amb un entrepà homenatge a Llorenç Barber en FestIN

19/02/2024
El Consorci de Museus unix art sonor i cultura popular amb un entrepà homenatge a Llorenç Barber en FestIN
  • El Centre del Carme ha tornat a ser un dels escenaris del festival d’art i gastronomia FestIN
  • ‘L’entrepà Cultura El Carme’ és un tribut a l’esmorzar valencià que homenatja el Centre del Carme i Llorenç Barber

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha unit l’art sonor de Llorenç Barber amb la tradició popular de l’esmorzaret valencià en el marc de la IV edició del festival d’art i gastronomia FestIN.

El Centre del Carme s’ha convertit així un any més en un dels escenaris d’eixe certamen a través de l’experiència gastrocultural oberta al públic i celebrada diumenge passat.

L’activitat va començar amb una acció del reconegut artista sonor Llorenç Barber amb el paellòfon que forma part de l’exposició ‘La construcció d’un nosaltres múltiple’, disponible a la sala Ferreres Goerlich, que oferix una retrospectiva a través de les propostes sonores i intervencions en l’espai públic del pioner compositor, artista i teòric nascut a Aielo de Malferit, que és un dels grans exponents internacionals de l’art sonor.

A continuació, va tindre lloc una xarrada entre representants de la societat civil i del sector hostaler, en la qual es va fer un repàs per tots els elements que componen el tradicional esmorzar valencià.

Una conversa moderada per Antonio Flores (4MGFCS), amb la participació del presentador de televisió Óscar González, Vicente Bru del Bar Institut, Candy Vargas de La Nueva Terraza, l’influencer Jorge García (Jajajers), Arnau Clari de La ruta dels esmorzars, Pablo Lozano de Valencia Club Cocina, l’escriptor Vicent Marco, Miguel Ángel Pastor, periodista i crític gastronòmic de La Razón i Eva Yolanda del Amo de La Cantina de Ruzafa.

L’experiència va finalitzar al claustre gòtic del Centre del Carme on els participants van degustar un complet esmorzar amb el seu gasto, el seu entrepà i el seu cremaet.

En esta ocasió, el protagonisme va ser per a ‘L’entrepà Cultura el Carme’, un entrepà concebut especialment per a l’ocasió, que és un homenatge a l’artista Llorenç Barber a través d’una revisió del tradicional ‘blanc i negre amb faves’ amb llonganissa, botifarra, un hummus de faves i un cruixent de pernil i cacaus del collaret, tot això amanit amb una vinagreta de mistela.

“Tot un plaer que FestIN torne a esta casa, més encara si és possible per a celebrar i honrar un dels costums de més solera, que practique sempre que puc, d’encuny tan particular com és l’esmorzaret, sense dubte un dels grans emblemes de la tradició gastronòmic-cultural valenciana, amanit tot amb una acció del mestre Llorenç Barber com a perfecte maridatge”, ha assegurat Vicente Samper, director artístic en funcions del Consorci de Museus.

“L’esmorzar valencià està en el tarannà de les valencianes i valencians, i s’ha convertit en un important pilar de la gastronomia valenciana. A pesar que s’ha anat transformant al llarg dels anys ha sabut mantindre els elements que l’identifiquen des del gasto al cremaet”, assenyalen des de l’organització de FestIN.

FestIN és un festival gastrocultural que planteja als seus assistents disfrutar a l’uníson de l’art i la gastronomia en llocs emblemàtics de València. En esta quarta edició, el certamen oferix 17 presentacions culinàries en espais de València, Gandia i Riba-roja de Túria.

El festival d’art i gastronomia FestIN és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de València, a través de Visit València, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de València.

Més informació: ací.

 

Galeria d'imatges