Hisenda, Economia i Administració Pública

Ruth Merino destaca que la qualitat dels continguts de Forinvest 2024 garantix l’èxit de la pròxima edició d’este fòrum financer de referència

20/02/2024
Ruth Merino destaca que la qualitat dels continguts de Forinvest 2024 garantix l’èxit de la pròxima edició d’este fòrum financer de referència
  • La consellera d’Hisenda presidix l’última sessió preparatòria del comité organitzador del certamen, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de març en Fira València, amb l’avantsala el 5 de març de ‘La nit de les finances’
  • Esta nova edició comptarà com a novetat amb el Fòrum INCOM d’Innovació Audiovisual, dirigit a les tecnologies més capdavanteres del sector audiovisual amb un enfocament executiu i pràctic

La consellera d’Hisenda i presidenta de Forinvest, Ruth Merino, ha destacat que l’elevada qualitat dels continguts previstos en la pròxima edició de Forinvest 2024, que es durà a terme els pròxims dies 5, 6 i 7 de març en Fira València, “garantix un nou èxit d’este certamen, convertit en el fòrum de referència per al sector de la inversió i les finances”.

Merino, que este dimarts ha presidit l’última reunió del comité organitzador, abans de fer esta edició ha avançat que Forinvest 2024 se centrarà principalment “en el repte que suposen la innovació i la tecnologia per a tractar d’optimitzar la competitivitat de les nostres empreses”.

La directora del certamen, María José Puigcerver, ha destacat que esta edició de Forinvest “renova continguts i plantejaments cap a un concepte més global d’innovació a través de noves propostes i fòrums”. Així, ha indicat, “hi abordarem aspectes com la intel·ligència artificial i IA generativa i altres tecnologies disruptives o ciberseguretat a través d’un programa ampli de debats i ponències amb algunes de les ments més creatives del moment”.

“Som una fira de referència en l’àmbit econòmic i financer, però també hi incorporem innovació dirigida a empreses. El nostre valor és la relació entre eixos dos pilars bàsics, ja que l’economia no creixerà sense innovació, i la innovació necessita finançament i inversió”, hi ha afegit Puigcerver.

Al voltant de 200 ponents

Forinvest comptarà amb la participació de vora 200 ponents nacionals i internacionals que participaran en els sis fòrums previstos: Fòrum Forinvest, Fòrum Internacional de l’Assegurança, Fòrum de l’Assessor, Fòrum de Finances Personals, Innovation & Tech Forum, als quals este 2024 se suma com a novetat el Fòrum INCOM d’Innovació Audiovisual, que està enfocat a les tecnologies més capdavanteres del sector audiovisual amb un enfocament executiu i pràctic.

Professionals, emprenedors, inversors i empreses tecnològiques debatran sobre economia, finances, assegurances, innovació i tecnologia disruptiva, al mateix temps que es generen oportunitats de negoci en un entorn creatiu.

Entre els ponents ja confirmats destaquen personalitats de diverses disciplines com el president de Microsoft España, Alberto Granados, que serà el ponent estrela de ‘La nit de les finances’ i obrirà Forinvest 2024 el 5 de març; l’executiu de Warner Bros, Roy Button; la presidenta de Fujitsu España i Portugal, Ángeles Delgado; els olímpics Fernando Romay o Abel Antón, i la hacker finlandesa Laura Kankaala.

Així mateix, hi participaran els màxims responsables d’innovació de firmes com Repsol, Orange, Gellify, GFT, Mapfre, Ibercaja o Acciona; les ‘account manager’ de Google Cloud, o l’oscaritzat director de cinema Alejandro Amenábar, que aportarà la seua visió creativa en la clausura de Forinvest.

Presència del sector audiovisual internacional

A més, dins del programa del nou Fòrum INCOM d’Innovació Audiovisual se citaran en Fira València representants de televisions com IRTP del Perú, TV4 de Mèxic, À Punt, Castilla-La Mancha Media, Telemadrid, Canal Sur o RTVE, així com plataformes com Rakuten TV, Mediapro, Filmin, Acontra+, DeAPlaneta, Publiespaña, PlayFilm o Webedia.

En este fòrum també estaran presents grups com ara Prensa Ibérica, Vocento o Prisa; universitats com la UPV o l’UJI de Castelló, o empreses tecnològiques com MasMóvil, Telefónica, Eviden, Google Cloud, Tyris, Flumotion, Transparent Edge o la firma italiana Mainstreaming.

Galeria d'imatges