Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Seguretat ciutadana

Barrera exigix al Govern central “augmentar la seguretat dels nostres barris i famílies”

20/02/2024
Barrera exigix al Govern central “augmentar la seguretat dels nostres barris i famílies”
  • El vicepresident primer del Consell s’ha reunit amb representants del Districte 2 d’Alacant

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha exigit al Govern central “augmentar la dotació material i humana dels efectius de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana per a garantir la seguretat dels nostres barris i de les nostres famílies”.

Així mateix, ha instat a “combatre la immigració il·legal que està generant cada vegada més problemes al nostre país, perquè no hi ha cap mena de mesura, regulació ni control”, i a “impulsar mesures urgents i contundents per a frenar el flux d’immigrants il·legals”.

Barrera ha fet estes declaracions durant la seua visita al barri Joan XXIII i Colònia Requena d’Alacant, on s’ha reunit amb el president de la Junta de Districte 2, Francisco Camacho; la presidenta de l’Associació de Veïns del Barri Joan XXIII, Celia Campelo i representants d’altres 12 associacions veïnals del Districte 2 d’Alacant, per a conéixer de primera mà els problemes d’inseguretat que afecten els barris de la capital alacantina.

El vicepresident ha estat acompanyat pels secretaris autonòmics de Seguretat i Emergències, Javier Montero; Atenció a les Víctimes i Accés a la Justícia, Javier Bazán; i el secretari autonòmic de Justícia, Eduardo Ruiz en representació de la Conselleria de Justícia i Interior.

Per la seua part, les associacions veïnals que han estat representades en esta cita són les corresponents a Plaça del Mediterrani; Colònia Requena; Verge del Remei, Carolines Altes-Bola d’Or, Ciudad Elegida, Divina Pastora, Edifici Garbinet i adjacents, El Palamó de Villafranqueza, L’Amistat d’Alonso Cano, Les Llomes de Joan XXIII 2n Sector, Sant Nicolás de Bari-Benisaudet, Verge del Remei (Plaça d’Orà)-La Pau, Bloc Sant Evarist i l’associació Unidos por un Barrio Mejor.

“Sense seguretat no hi ha la llibertat”, ha afirmat el vicepresident, “per això, hem vingut per a conéixer de primera mà el problema que patixen estos barris del nord d’Alacant respecte a la immigració il·legal i l’ocupació il·legal, entre altres, per a abordar-los i intentar aportar solucions des de la Generalitat”.

En este sentit, ha assenyalat que “no es pot consentir que hi haja persones que ocupen il·legalment un habitatge que és d’altres”. Respecte a la immigració il·legal ha indicat que només en l’últim mes de gener “més de 8.000 persones han arribat il·legalment al nostre país, una xifra és que és sis vegades major que a registrada el gener de 2023”, i ha explicat que “clar que poden vindre immigrants a Espanya, però de manera controlada, de manera legal”.

Inversions de la Generalitat

Respecte a la solució per a combatre la immigració il·legal ha assenyalat que es tracta d’una qüestió “molt complexa” que “no depén dels governs regionals sinó del Govern central”.

Així ha apuntat que “des de la Generalitat el que es proposa és dur a terme inversions que ajuden a millorar la situació d’estos barris, que tenen un entorn molt deteriorat quant a falta d’infraestructures, comunicacions o neteja”.

Finalment, Vicente Barrera ha assenyalat que, mentres hi haja els nivells d’inseguretat actuals, és necessari “augmentar les solucions policials, tant en l’àmbit local com de Forces de Seguretat de l’Estat” i dotar-los amb els mitjans materials necessaris.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Vicepresidente Vicente Barrera