Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Música

L’Institut Valencià de Cultura programa a Castelló de la Plana el ‘jazz’ innovador de Screaming Pillows dins del circuit Sonora

20/02/2024
L’Institut Valencià de Cultura programa a Castelló de la Plana el ‘jazz’ innovador de Screaming Pillows dins del circuit Sonora
  • El grup de jazz valencià actua a l’Auditori de Castelló el divendres, 23 de febrer, a les 20.00 hores
  • Sonora programa 14 concerts de grups i solistes valencians de setembre a març a Guardamar del Segura, Geldo, Castelló de la Plana i Alacant

 

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) continua esta setmana amb la programació a Castelló de la Plana del circuit de la música valenciana Sonora amb l’actuació del grup de jazz valencià Screaming Pillows.

El divendres 23 de febrer, a les 20.00 hores, Screaming Pillows actuarà a l’Auditori de Castelló presentant una innovadora proposta de jazz que es caracteritza per la varietat i la fusió d’estils, com el jazz, el rock progressiu, el flamenc o la psicodèlia. El grup valencià oferirà un repertori variat, al marge de barreres estètiques i compost íntegrament per temes propis.

Les següents actuacions musicals dins d’esta edició del circuit Sonora són: Clara Andrés, el 28 de febrer al Museu de Belles Arts de Castelló; i Funkiwis i Jazzwoman, en un doble concert al Paranimf de la Universitat d’Alacant que tindrà lloc el pròxim 13 de març.

Circuit Sonora

El circuit Sonora porta per tota la Comunitat Valenciana els grups i solistes que van resultar guanyadors o finalistes a l’anterior edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Enguany, Sonora continuarà amb el format posat en marxa en les anteriors edicions i farà parada en quatre localitats, amb diferents concerts durant un mes en cada una.

Les capitals culturals valencianes 2023, Guardamar del Segura i Geldo, van acollir a final de setembre i octubre diferents propostes musicals de tots els estils, des de música familiar fins a jazz, rock o cançó d’autor, amb un format de festival on en un sol dia es van succeir diferents espectacles.

Al gener i febrer, Sonora arriba a Castelló de la Plana, amb concerts s l’Auditori i el Museu de Belles Arts, un espai que es va incorporar l’any passat a la programació i que ha tingut una acollida boníssima.

El circuit conclourà al març a Alacant, de nou amb dos espais de celebració: el Teatre Arniches i el Paranimf de la Universitat d’Alacant.

Els artistes que formen part d’esta tercera edició de Sonora són Nacho Casado, Smoking Souls, Dani Miquel, Noèlia Llorens ‘Titana’, Sedajazz, Screaming Pillows, Marala, Ciudad Jara, Identidade, Clara Andrés, Ales Cesarini, Xavi Sarrià, Funkiwis i Jazzwoman.

La imatge gràfica, que apel·la a la transició de l’hivern a la primavera, representada per l’evolució d’unes flors, ha sigut dissenyada per l’estudi Sur+Sur, amb il·lustracions d’Àfrica Pitarch, i l’espot del circuit és de Tresdeu Media. Tota la programació de Sonora es pot consultar la pàgina web del circuit Sonora, on també es poden comprar les entrades, que o bé són gratuïtes o tenen un preu simbòlic de 3 a 6 euros.

 

Galeria d'imatges