Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

La secretària autonòmica de Cultura destaca que “la celebració dels Premis Nacionals Pop Eye per primera vegada a València contribuïx a consolidar-la com a ciutat de la cultura, les arts escèniques i la música”

20/02/2024
  • La XVII edició dels Premis Nacionals de la Música i les Arts Escèniques Pop Eye se celebra el pròxim 25 de maig al Palau de la Música de València
  • Estos guardons “reconeixen la creació multicultural nacional” i contribuïxen a donar eixida a la “florent realitat creativa espanyola”, assenyala Añó
  • Entre els nominats figuren artistes i professionals com Raphael, Serrat, Hombres G, Carlos Boyero i Luis Antonio de Villena, entre altres

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, ha declarat que la celebració per primera vegada a València dels Premis Nacionals de la Música i les Arts Escèniques Pop Eye “contribuïx a consolidar-la com a ciutat de la cultura, les arts escèniques i la música”.

Añó ha assenyalat que estos guardons “reconeixen la creació multicultural nacional” i contribuïxen a donar eixida a la “florent realitat creativa espanyola, com quedarà patent al Palau de les Arts de Valéncia”, que acollirà el pròxim 25 de maig la XVII edició dels premis.

La secretària autonòmica ha explicat que és la primera vegada que se celebren fora d’Extremadura, lloc d’origen dels premis esmentats: “Per a nosaltres és un honor que pensaren en la nostra ciutat”.

“València està creant marca amb el running, però recordem que esta Conselleria porta Cultura i Esport i també volem dur-la a un salt més enllà en cultura amb esta mena d’esdeveniments sobre música i arts escèniques, que tenen la voluntat de ser una acció més dins del que serà la nostra aposta estratègica per a la Comunitat”, ha detallat Añó.

Així mateix, ha destacat que l’organització dels premis “és un exemple de col·laboració entre administracions”, ja que compta amb la col·laboració de la Generalitat, l’Ajuntament de València, la Diputació de València i l’Associació d’Intèrprets i Executants AIE.

Entre els nominats enguany als Pop Eye figuren artistes i professionals de la rellevància de Raphael, Joan Manuel Serrat, Hombres G, Nebulossa, Lola Herrera, Candela Peña, Almudena Ariza, Carlos Boyero, Santiago Alcanda, Gabino Diego, Luis Antonio de Villena o Teresa Helbig.

Des dels seus inicis, els Pop Eye han buscat el reconeixement tant dels nous creadors i professionals com el dels ja consolidats en els diferents àmbits de la cultura: literatura, art, cine, teatre, fotografia, moda o informació, per esmentar-ne alguns.

Encara que de caràcter nacional, els premis comprenen també un reconeixement peninsular i inclouen cada any un guardó a la millor proposta creativa emergent de Portugal.

Al llarg dels seus setze anys, han premiat la labor de personalitats com Loquillo, Miguel Ríos, Fernando Savater, Cayetana Guillén Cuervo, Adolfo Domínguez, Javier Mariscal, Ana Belén, Carlos Saura, Verónica Forqué, José Luis Garci i Rosa Montero, entre altres figures clau de la vida cultural espanyola de les últimes dècades.