Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

L’Institut Valencià de Cultura s’obri a través d’Espai LaGranja a la generació Z amb un cicle de danses urbanes

21/02/2024
L’Institut Valencià de Cultura s’obri a través d’Espai LaGranja a la generació Z amb un cicle de danses urbanes
  • El cicle està organitzat en col·laboració amb el Col·lectiu Vhype
  • Dissabte que ve, 24 de febrer, es realitzarà un taller enfocat en la tècnica shuffle, un dels balls més populars en les xarxes TikTok i Instagram

L’Institut Valencià de Cultura (IVC), adscrit a la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, s’obri a través d’Espai LaGranja a la generació Z amb un cicle de danses urbanes, organitzat en col·laboració amb el Col·lectiu Vhype.

Espai LaGranja posa en marxa una sèrie de sessions d’investigació i tècnica per a la divulgació i l’expansió de la informació dels recursos tècnics i conceptuals que disposen les danses urbanes amb unes sessions obertes a totes les edats, però especialment als aficionats de la generació Z.

Dissabte que ve 24 de febrer, de 10.30 a 14.30 hores, es realitzarà el taller enfocat en la tècnica shuffle, un dels balls més populars en les xarxes TikTok i Instagram.

En este taller, impartit pels jóvens Gian Piero Mattioli Annecca i Rubén de Luis Valls, s’explora el shuffle des d’un punt de vista introspectiu, fent un repàs de com les noves tecnologies han afectat esta dansa.

Este estil, que ha guanyat popularitat en els últims anys, està caracteritzat pels moviments ràpids i enèrgics de peus, combinats amb una sincronització precisa al ritme de la música. Se’l considera part de la cultura de dansa urbana junt amb altres estils com ara el hip-hop, el breakdance o el popping.

En les xarxes socials abunden multitud de vídeos de jóvens de tot el món demostrant les seues habilitats i la creativitat en coreografies complexes i cridaneres a ritme de música electrònica de tempo ràpid, com ara Melbourne shuffle, hardstyle o jumpstyle. Els ritmes marcats i les melodies energètiques són adequats per a la sincronització dels moviments.

En pròximes sessions d’este cicle, es revisaran estils com el waacking, ball urbà amb orígens en el punk, creat en els clubs gai de Los Angeles durant l’era disco dels anys setanta, o l’energia de l’electrodance, amb un enfocament en salts acrobàtics i moviments explosius.

“UrbanDance oferix un espai per a l’expressió personal i la improvisació on els més jóvens poden desenvolupar la seua creativitat i l’estil propi. En Espai LaGranja volem donar lloc a una nova manera d’entendre la dansa que incita molts jóvens a continuar construint les coreografies de la generació Z”, ha assenyalat el director de la creació, Guillermo Arazo.

Galeria d'imatges