Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Biodiversitat

Medi Ambient reforçarà la protecció del corriol camanegre a les platges del litoral valencià

03/03/2024
Medi Ambient reforçarà la protecció del corriol camanegre a les platges del litoral valencià
  • A les platges d’Almenara, Sagunt, Rafalell-Vistabella, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Piles, Oliva, Dénia, Elx i Torrevieja es reforçaran les actuacions per a la conservació d’esta au
  • En els últims anys s’aprecien increments del nombre de parelles en zones concretes com al Parc Natural de l’Albufera o a la Safor

 

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori reforçarà la protecció del corriol camanegre arran dels resultats de l’últim informe presentat per la Direcció General de Medi Natural i Animal, a través del Servici de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000.

Segons este informe de seguiment de les poblacions nidificants de corriol camanegre, en 2023 s’ha estimat un total de 204 parelles nidificants a la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una xifra inferior a la de la temporada anterior, que presenta una tendència regressiva de l’espècie a la Comunitat Valenciana.

Els descensos més acusats continuen tenint lloc a la província d’Alacant, on el nombre de parelles en aiguamolls és cada vegada menor. Quant a presència reproductora en platges, en els últims anys s’aprecien increments de parelles en zones concretes com és el cas del Parc Natural de l’Albufera o a la Safor, mentres que no hi ha mostres de millora en la major part de trams litorals.

L’objectiu de les actuacions de protecció d’esta espècie, qualificada de vulnerable des de 2013, es focalitzarà en la vigilància sobre el passeig de gossos solts durant els mesos de reproducció de l’au i, en concret, a les platges on s’ha constatat que esta activitat suposa un conflicte amb la conservació d’esta espècie com són les platges d’Almenara, Sagunt, Rafalell-Vistabella, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Piles, Oliva, Dénia, Elx i Torrevieja.

A més, es durà a terme la reparació dels trams de palissades en mal estat de les platges de la Pineda, a Castelló de la Plana; Gandia (inclosa la desembocadura del Serpis), Daimús i Oliva; així com la seua instal·lació a la platja el Rebollo, a Elx.

Des del departament que dirigix Salomé Pradas es promourà la instal·lació de palissades en platges de les províncies de Castelló i Alacant on encara queden trams de dunes litorals sense tanques de protecció.

Galeria d'imatges