Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia i Interior recupera els cursos de formació per a presidents i delegats governatius d’espectacles de places de bous

21/02/2024
La Conselleria de Justícia i Interior recupera els cursos de formació per a presidents i delegats governatius d’espectacles de places de bous
  • La consellera Elisa Núñez clausura estes jornades i reivindica “la tauromàquia com a defensa de la cultura i tradició espanyoles”
  • El curs forma i unifica criteris d’actuació dels responsables dels espectacles taurins de lídia

La Conselleria de Justícia i Interior ha recuperat, després d’un parèntesi de huit anys, els cursos dirigits a presidents i delegats governatius en espectacles en places de bous amb l’objectiu de formar, coordinar i unificar criteris d’actuació dels responsables que participen en els espectacles taurins de lídia. Mig centenar de persones han assistit a estes jornades entre agents de la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana, policia local, alcaldes i regidors de les localitats de la Comunitat Valenciana que tenen plaça de bous.

El curs, organitzat per la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana, ha sigut clausurat este dimecres per la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez. Durant la intervenció, Núñez ha defensat la realització d’esta formació, “que havia caigut en l’oblit en els últims huit anys i que permet la capacitació de persones que ocupen càrrecs decisoris i indispensables dins de la festa taurina”.

Segons ha avançat Núñez, “estes jornades que ara conclouen són una primera baula d’una cadena d’actes formatius que esta conselleria desenvoluparà al llarg de la temporada i que inclourà la formació també per a les festes de bous al carrer”. A més, la consellera Elisa Núñez ha volgut destacar que “darrere de la defensa de la tauromàquia es troba la reivindicació de la cultura i tradició espanyoles”, i que enfront de “la imposició, cal ser conseqüents i acceptar que pot haver-hi punts de vista diferents”.

Importància de la capacitació de l’equip taurí

Amb la recuperació d’estos cursos, la Conselleria de Justícia i Interior vol fer valdre la importància de la capacitació de l’equip taurí, format pel president, el delegat governatiu i la resta de personal adjunt, ja que d’ells depén el compliment del que preveu l’exigent normativa taurina.

Durant el curs, conformat per 14 ponències i una taula redona, els conferenciants han aprofundit sobre el coneixement de la regulació actual de la tauromàquia i s’han abordat aspectes relatius a les competències, funcions i actuacions que cal desenvolupar abans, durant i després d’un festeig.

La presidència de la plaça de bous representa un pilar essencial en el desenvolupament de l’espectacle de lídia, ja que són els responsables de funcions tan importants com el reconeixement dels caps de bestiar, l’ordenació del començament i la terminació de la lídia, el control dels seus temps, la concessió de l’indult o l’alçament de les actes amb les incidències que sorgisquen per a, en definitiva, garantir el desenvolupament normal de la festa.

Galeria d'imatges