Sanitat

L’Hospital General de València licita les obres del servici d’Urgències

22/02/2024
L’Hospital General de València licita les obres del servici d’Urgències
  • La licitació de les obres ascendix a prop de 5 milions d’euros i el termini estimat d’execució és de 18 mesos
  • Les obres preveuen la demolició i reconstrucció d’una superfície de més de 2.000 metres quadrats
  • El nombre de llits d’observació passarà de 16 a 33 i les consultes de 15 a 21

 

La Conselleria de Sanitat, a través de l’Hospital General de València, ha publicat la licitació de les obres de reforma integral del servici d’Urgències, que ascendix a 4.846.938 euros.

Les obres preveuen la demolició i reconstrucció d’una superfície de més de 2.000 metres quadrats (1.822 metres quadrats en planta baixa i 252 metres quadrats en planta soterrani). El termini estimat d’execució és de 18 mesos, distribuïts en tres fases per a continuar prestant l’assistència d’urgència a la població mentres es duen a terme les obres.

Segons ha explicat el cap del servici d’Urgències, Ricardo Rubini, “la reforma integral del servici suposarà una reordenació de totes les àrees i circuits assistencials, que es traduirà en una atenció al pacient més ràpida i eficient”.

D’esta manera s’incorporarà una nova distribució d’espais, que s’estructurarà en quatre àrees: triatge i unitat de primera assistència; àrea d’intermedis amb boxs polivalents i sala de tractaments; àrea d’observació o del pacient complex, amb 33 llits (16 dels quals monitorats i 4 d’aïllament), en esta àrea s’inclou a més el box de crítics, que s’ampliarà per a poder atendre fins a quatre pacients de manera simultània; i la quarta àrea correspon a Traumatologia.

Esta nova distribució inclourà un circuit específic per a pacients i control d’accessos. El nombre de consultes passarà de 15 a 21, i les específiques per a pacients psiquiàtrics tindran un espai independent.

Es milloraran altres espais, com les sales d’espera i les àrees de suport. S’optimitzarà el confort tèrmic i acústic, que crearà un ambient més relaxat durant el temps que el pacient ha de romandre en el servici d’Urgències.

“Esta reforma integral ens permetrà redissenyar els espais adequant-los a les necessitats assistencials i disposar de millors condicions, tant per als pacients com per als professionals sanitaris”, ha afegit Rubini.

 

Galeria d'imatges