Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

Vicente Barrera participa en la Conferència Sectorial de Cultura i qüestiona la necessitat de crear una direcció de drets culturals

22/02/2024
  • Reclama al Govern central més inversions al castell i al teatre romà de Sagunt

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport de la Generalitat ha qüestionat en la Conferència Sectorial de Cultura la necessitat de crear una direcció general de drets culturals.

En el torn de preguntes, el vicepresident Barrera ha recordat al ministre de Cultura, Ernest Urtasun, que ha anunciat la nova estructura del seu ministeri, que “la Constitució Espanyola garantix els drets de tots nosaltres i per això ens sembla, com a mínim, curiós la creació d’una direcció general de drets culturals, ja que estos ja estan protegits per la nostra norma suprema”. En eixa mateixa línia s’han pronunciat altres responsables de Cultura de regions com Madrid o Andalusia, a més de manifestar la preocupació per l’oficina de matèria cultural creada per la Presidència del Govern.

La Conferència Sectorial de Cultura s’ha dut a terme al Centre Niemeyer d’Avilés i ha reunit els representants de cultura de totes les comunitats autònomes i les dos ciutats autònomes de manera presencial, excepte Madrid i Múrcia, que hi han participat per videoconferència.
Vicente Barrera també ha recordat que, en matèria d’infraestructures culturals, “a Sagunt tenim dos llocs clau del patrimoni espanyol, com són el castell i el teatre romà, que necessiten tota l’atenció i la cura per part del Ministeri”.

Així mateix, ha explicat, davant del ministre i la resta de responsables regionals, que “la Comunitat Valenciana compta amb una bona llei de mecenatge, millorable, com tot, però des de la Generalitat creiem que és important treballar en eixa línia del mecenatge per a implicar les empreses i les persones i, així, establir una col·laboració publicoprivada en les iniciatives culturals”.