President

Carlos Mazón anuncia el primer paquet d’ajudes per a les persones afectades per l’incendi dels edificis de Campanar

23/02/2024
Carlos Mazón anuncia el primer paquet d’ajudes per a les persones afectades per l’incendi dels edificis de Campanar
  • El Consell concedirà entre 6.000 i 10.000 euros en ajudes directes per a despeses de primera necessitat, i entre 1.000 i 1.500 euros al mes per al lloguer d’habitatge
  • Les ajudes de la Generalitat seran compatibles amb les d’altres administracions i seran canalitzades a través de la finestreta única de l’Ajuntament de València

 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat el primer paquet d’ajudes dirigit a les persones damnificades per l’incendi dels edificis residencials al barri de Campanar de València.

Carlos Mazón ha explicat que estes ajudes seran aprovades en el Ple del Consell que se celebrarà de manera extraordinària amb la finalitat d’activar com més prompte millor les mesures necessàries per a pal·liar la situació de les famílies.

Les ajudes, que seran compatibles amb les concedides per qualsevol altra administració pública, es canalitzaran a través de la finestreta única de l’Ajuntament de València perquè es distribuïsquen “amb rapidesa, es puga estalviar temps i s’evite burocràcia”.

En concret, el Consell aprovarà un primer paquet d’ajudes directes d’entre 6.000 i 10.000 euros, segons els membres que conformen la unitat familiar, per a cobrir despeses de primera necessitat com ara alimentació, roba o transport, entre altres, “de manera que es puga atendre el més bàsic i urgent”, ha assenyalat.

El decret d’ajudes també inclourà quantitats d’entre 1.000 i 1.500 euros al mes per a les famílies que opten per lloguer un habitatge, i per a les que opten per adquirir un immoble, la Generalitat els eximirà del pagament de l’Impost de Transmissions Patrimonials.

A més, es preveu un paquet d’ajudes socials, entre les quals s’inclou servici d’assistència psicològic permanent, més enllà de l’assistència urgent que està prestant l’Ajuntament de València en col·laboració amb Creu Roja, així com la reubicació preferent de persones dependents o vulnerables que necessiten plaça en una residència, centre de dia o centre especialitzat, i la reescolarització preferent dels menors les famílies dels quals decidisquen escolaritzar els seus fills en una altra ubicació.

La Generalitat també oferirà transport públic gratuït per a les famílies afectades durant un mínim d’un any, i s’ha coordinat amb diverses protectores d’animals per a facilitar l’accés temporal dels animals de companyia que puguen requerir atenció posant a disposició dos hospitals veterinaris per si fora necessari.

Finalment, el president ha reiterat el seu agraïment als diferents cossos de bombers de les diferents administracions per l’esforç extraordinari que estan duent a terme.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón