Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

Pradas acorda amb CERMI constituir una mesa d’accessibilitat universal per a la mobilitat inclusiva

26/02/2024
Pradas acorda amb CERMI constituir una mesa d’accessibilitat universal per a la mobilitat inclusiva
  • Es programaran cursos de formació per al personal d’FGV per a assistir persones amb discapacitat en situacions d’emergència
  • S’actualitzarà el pla d’accessibilitat d’FGV i es crearà una comissió de seguiment en l’Autoritat de Transport Metropolità de València

 

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas ha acordat amb els responsables en la Comunitat Valenciana del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) la constitució d’una mesa d’accessibilitat universal per a la mobilitat inclusiva que reunirà els representants de les associacions, les empreses de transport i l’Administració per a tractar totes les qüestions relacionades amb l’ús dels transports públics de les persones amb discapacitat.

Segons ha explicat la consellera Pradas, esta mesa d’accessibilitat “es planteja com un fòrum de diàleg permanent entre l’Administració, les concessionàries de transport i les associacions de la discapacitat de manera que estes puguen traslladar a les autoritats responsables de la mobilitat les seues demandes i suggeriments”. També es crearà una comissió de seguiment sobre la matèria en l’Autoritat de Transport Metropolità de València.

Salomé Pradas s’ha reunit este dilluns amb el president de CERMI-CV, Luis Vañó, a qui ha avançat que està previst que es programen cursos de formació per al personal de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) per a assistir persones amb discapacitat en situacions d’emergència. En este sentit, també s’actualitzarà el pla d’accessibilitat d’FGV per a avançar en la instal·lació de plataformes fixes per a persones de mobilitat reduïda que donen accés a la primera porta de cada comboi. Este element ja està instal·lat en més de la mitat de les estacions de Metrovalencia que concentren al voltant del 73 % dels usuaris de la xarxa.

Esta reunió s’emmarca en la ronda de contactes que seguirà amb una trobada entre la consellera i les empreses concessionàries de transport i que culminarà amb una jornada que, en poques setmanes, reunirà les associacions englobades en CERMI amb els responsables de les diferents empreses per carretera de manera que es puguen posar en comú suggeriments i aportacions per a millorar el servici.

Galeria d'imatges