Agricultura, Ramaderia i Pesca
Reunió a Castelló

Aguirre: “Treballarem coordinadament entre les administracions per a ser més eficaços i efectius en la defensa de la nostra citricultura”

26/02/2024
Aguirre: “Treballarem coordinadament entre les administracions per a ser més eficaços i efectius en la defensa de la nostra citricultura”
  • El conseller s’ha reunit a Castelló amb el president de l’autoritat portuària, Rubén Ibáñez
  • Aguirre ha donat suport a la reducció de les bonificacions als cítrics importats, si bé ha assenyalat que “és una ajuda quasi simbòlica” perquè la solució ha de vindre d’Europa

 

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha mantingut una trobada a Castelló amb el president de l’autoritat portuària en la qual els dos han mostrat el seu compromís a l’hora de donar suport als sectors productius de la Comunitat Valenciana. “Treballarem coordinadament entre les administracions per a ser més eficaços i efectius en la defensa de la nostra citricultura”, ha assegurat.

En finalitzar la reunió, Aguirre ha destacat la col·laboració amb l’autoritat portuària i “la sintonia perfecta per a tractar de buscar solucions als problemes per al sector productiu, perquè el que volem, al cap i a la fi, és que el port servisca als productors i servisca per a fomentar l’economia de tota la província. La sintonia és total i som ací per a lluitar i remar junts”.

En relació amb la revisió de les bonificacions als cítrics importats, el conseller ha donat suport a la iniciativa “perquè fem costat a qualsevol mesura de suport als cítrics i al sector primari, en general”. En este sentit, ha subratllat el compromís del mateix president de l’autoritat portuària, que així ho va sol·licitar la setmana passada al Consell d’Administració del Port de Castelló, si bé dependrà de l’aprovació dels pressupostos de l’Estat.

“Ens sembla bé, però creiem que no és la solució, ja que la solució ha de vindre d’Europa, és important la reciprocitat de la qual sempre parlem i això de la reducció de la bonificació és un pas, perquè tota pedra fa paret, però és una ajuda quasi simbòlica”.

Per la seua part, Ibáñez ha subratllat que es tracta “d’una aposta compartida entre el port i la Conselleria” i, en este sentit, ha indicat que “el que volem és dir alt i clar que els productes de Castelló són prioritaris per a la Conselleria, ho són per al port i, en això, les dos administracions estarem unides en este tema”.

Sobre la reunió del ministre Planas amb els seus homòlegs europeus, Aguirre ha afirmat: “A mi m’agradaria que el ministre aconseguira a Europa algun dels seus objectius, però ens fa la sensació que moltes de les seues propostes estan buides de contingut i no aconseguirà el que de veritat volen els agricultors”.

En eixe sentit, ha afegit, “ens encantaria que alguna d’eixes mesures, com l’eliminació del quadern digital, es duguera a terme sobretot per a les xicotetes explotacions, o que s’eliminen eixes traves de les fotografies georeferenciades per als ramaders, mesures totes que estalviarien burocràcia i tràmits que molts d’ells no són capaços de fer, però no tenim molta fe en què el ministre ho puga aconseguir”.

El conseller ha recordat que “des de la Conselleria estem constantment instant el ministre que ajude als agricultors” amb tot allò que és competència estatal. “En totes aquelles matèries que són de la nostra competència estem fent tot el que és a la nostra mà per a ajudar els agricultors a aconseguir una flexibilització i una reducció de la burocràcia, que és una cosa essencial per a ells”.

Pel que respecta a les inspeccions, Aguirre ha reiterat que “s’han incrementat les inspeccions més d’un 375 % en magatzem i pràcticament totes han sigut favorables amb algun defecte menor en matèria d’etiquetatge”.

Galeria d'imatges