Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

El Consell prorroga el conveni marc entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Elx per a impulsar la formació turística al municipi

27/02/2024
  • L’objectiu és contribuir quatre anys més a la generació d’ocupació a la localitat i a la consolidació del CdT d’Elx - Escola Municipal d’Hostaleria com a referent per al sector turístic
  • Gràcies a esta col·laboració, que es va iniciar en 2020, s’han dut a terme 100 accions formatives amb una participació de més de 1.150 persones

 

El Consell ha autoritzat la pròrroga del conveni marc de col·laboració subscrit en 2020 entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Elx per a la realització d’actuacions formatives en matèria turística dirigides tant a treballadors i treballadores en actiu com a persones en situació de desocupació.

Esta pròrroga de quatre anys més suposa continuar reforçant i ampliant la formació turística a la ciutat il·licitana i fer-la extensible a la comarca. L’objectiu és contribuir a la generació d’ocupació a la localitat, així com a la consolidació del Centre de Turisme (CdT) d’Elx - Escola Municipal d’Hostaleria com a referent en matèria de formació turística.

Gràcies a esta col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Elx, s’han dut a terme 100 accions formatives en este centre de formació, que sumen un total de 4.730 hores de formació en modalitat presencial i en línia, amb una participació de 1.164 persones.

Atés este impacte econòmic i social, i tenint en compte la creixent demanda turística d’Elx com a destinació turística, amb el seu catàleg de productes de gran interés, com el turisme cultural, de congressos, gastronòmic, vacacional i d’interior, el Consell ha prorrogat este acord marc, amb la finalitat de continuar contribuint al desenvolupament i potencial turístic del municipi.

En concret, la continuïtat d’este acord marc permetrà impulsar nous cursos de formació contínua per al reciclatge i perfeccionament de persones en situació laboral activa, mitjançant l’ampliació dels seus coneixements, habilitats i competències professionals.

A més, també contribuirà a fomentar cursos de formació ocupacional per a oferir a les persones en situació de desocupació la possibilitat de millorar la seua qualificació, mitjançant accions formatives que els capaciten professionalment i que amplien les seues perspectives d’accés al mercat laboral.

Amb esta col·laboració, l’Ajuntament d’Elx aportarà les instal·lacions de l’Escola Municipal d’Hostaleria i assumirà el cost de manteniment de les infraestructures i maquinària, mentres que Turisme Comunitat Valenciana sufragarà els costos derivats de la formació i el suport tècnic necessari per a la programació de les accions formatives.