Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

Pradas destaca el potencial de l’Eix de la Ceràmica durant la seua visita a Cevisama

27/02/2024
Pradas destaca el potencial de l’Eix de la Ceràmica durant la seua visita a Cevisama
  • La consellera remarca el compromís de la Generalitat amb un sector clau per a Castelló en la 40a edició de la fira del taulell

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha visitat Cevisama per a mostrar el suport de la Generalitat a un sector estratègic com és el taulell. Durant la seua visita, Pradas ha destacat el potencial del futur Eix de la Ceràmica, una infraestructura que vertebrarà gran part del teixit productiu.

Pradas, que ha acudit a la 40a edició de la fira amb el secretari autonòmic de Medi Ambient i Territori, Javier Sendra, i el director general d’Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental, Miguel Ángel Ivorra, ha concretat que la futura infraestructura comptarà amb una carretera de doble calçada en sentit perpendicular a la costa “destinada a enllaçar de manera directa Onda i l’Alcora amb Castelló i amb el port, per a completar així la xarxa viària metropolitana de la Plana”.

La consellera ha traslladat els detalls del projecte al director general de Fira València, Jorge Fombellida, i a la directora de Cevisama, Carmen Álvarez, així com a l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer) i a empreses com Baldocer, Cerpa, Keraben, Macer o STN. A estes els ha volgut transmetre el compromís de la Generalitat en un moment de dificultat com l’actual.

A pesar de la complicada situació, Pradas ha assegurat que la ceràmica “és un exemple per a totes les empreses valencianes” i ha recordat que representa quasi un 25 % del PIB de la província de Castelló. Per això, ha considerat que un aparador mundial com Cevisama és clau perquè puguen exhibir-se i donar a conéixer productes cada vegada més compromesos amb el medi ambient i la sostenibilitat.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Salomé Pradas