Hisenda, Economia i Administració Pública

El Consell exigix al Govern central desgravacions fiscals per al sector tauleller que compensen el sobrecost del gas i l’electricitat

28/02/2024
El Consell exigix al Govern central desgravacions fiscals per al sector tauleller que compensen el sobrecost del gas i l’electricitat
  • En el 40é aniversari de Cevisama, la consellera d’Innovació reivindica la necessitat de fer costat al sector tauleller i assenyala que, des del Consell, “mantenim la nostra aposta” malgrat “les enormes dificultats a causa de l’infrafinançament sever”
  • La titular d’Hisenda, que també ha assistit a la gala, qualifica de “pegat” la pròrroga del Ministeri perquè el sector acredite que complix amb la Llei de subvencions per a accedir a les ajudes

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha exigit al Govern central “noves ajudes directes al sector tauleller i amb més dotació financera, a més de la introducció de desgravacions fiscals per a compensar el sobrecost del gas i l’electricitat”.

Així s’ha manifestat la titular d’Indústria en la clausura de l’acte de celebració del 40é aniversari de Cevisama, en el qual també ha participat la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino.

Per a Nuria Montes, les actuals ajudes del Govern central al sector “han sigut totalment insuficients i han arribat tard, la qual cosa contrasta amb les ajudes implementades en mercats com ara Itàlia o Portugal, competidors directes de la Comunitat Valenciana”.

En este sentit també s’ha manifestat la consellera d’Hisenda, Ruth Merino, que ha qualificat de “pegat” la pròrroga de sis mesos anunciada pel Ministeri d’Indústria perquè el sector ceràmic puga acreditar que complix amb la Llei de subvencions com a requisit per a accedir a les ajudes del Govern.

En opinió de Ruth Merino, l’executiu central hauria de “baixar més a la realitat del terreny dels sectors industrials” per a adonar-se que el que necessita la indústria taulellera no és una pròrroga, sinó que canvie una legislació injusta, perquè impedix a moltes empreses accedir a les ajudes que necessiten.

Enfront d’eixa actitud del Govern central, la consellera d’Hisenda ha recordat el suport prestat pel Consell a través dels crèdits de l’IVF específicament dirigits al sector ceràmic, les condicions dels quals han sigut millorades i ampliades per l’actual Consell.

Igualment, la consellera d’Innovació ha insistit en la “necessitat de conjuminar esforços i secundar de manera decidida un sector plenament internacionalitzat i gasointensiu”. En este àmbit, ha destacat l’aposta del Consell per desenvolupar mecanismes de suport al sector “dins de les enormes dificultats que té una administració autonòmica que continua patint un infrafinançament molt sever”.

En la seua intervenció, Nuria Montes ha esmentat alguns dels suports per part del Consell, com ara les ajudes per import d’almenys 3,45 milions d’euros en el marc de l’estratègia de reindustrialització impulsada des del seu departament, que se sumen al milió d’euros per al desenvolupament de diverses accions de la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública a través d’Ascer, o els 600.000 euros per a plans d’internacionalització del sector.

A més, Nuria Montes ha destacat l’aposta del Consell per a minimitzar la dependència del gas que té esta indústria. “El president Mazón es reunia fa a penes una setmana amb la ministra Teresa Rivera per a agilitzar la posada en marxa de la planta d’hidrogen verd que BP està desenvolupant a Castelló, una oportunitat única que, a més, tindrà un fort impacte en el nostre territori en termes d’ocupació i de lluita contra el canvi climàtic”, ha assenyalat.

Nuria Montes ha volgut felicitar el certamen pels seus 40 anys d’història, en una edició que compta amb unes previsions de visitants que superen un 20 % els de la passada edició, amb una forta presència internacional i amb 196 expositors de la Comunitat d’un total de 358.

Premis a la distribució

Durant la gala, que ha comptat, al seu torn, amb el suport d’Ivace Internacional, el certamen ha reconegut la labor de promoció i prescripció de distribuïdors tant nacionals com internacionals.

En la categoria del premi al millor distribuïdor de la Unió Europea, el guardó ha sigut per a l’empresa francesa Point P. El premi al millor distribuïdor d’Europa (no UE) ha sigut per a l’empresa Fired Earth (el Regne Unit).

Merola Tile, dels Estats Units, ha sigut guardonada amb el premi al millor distribuïdor d’Amèrica, mentres que el premi al millor distribuïdor d’Àsia ha sigut per a Taif Alraqi Trading Company.

El premi al millor distribuïdor de bany ha sigut per a l’empresa Marx Sanitarios, del Perú. El premi al millor distribuïdor nacional ha sigut per a Ceviroc i el premi al millor distribuïdor nacional ha sigut per a l’empresa Amado Salvador.

En l’entrega de premis també han participat la directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas; l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, i els presidents de les associacions sectorials Asebec, Aseban i Ascer.

Galeria d'imatges