Hisenda, Economia i Administració Pública
Cooperació institucional

Ruth Merino oferix la seua col·laboració a l’FVMP per a impulsar de manera coordinada accions en benefici de la ciutadania

28/02/2024
Ruth Merino oferix la seua col·laboració a l’FVMP per a impulsar de manera coordinada accions en benefici de la ciutadania
  • La consellera ha participat en la reunió de constitució de la comissió de treball ‘Hisenda, economia i administració pública’ de l’FVMP

La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha oferit la seua col·laboració a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a aconseguir una “coordinació total” amb ajuntaments i mancomunitats que permeta “ajudar-se mútuament” en les mesures que beneficien la ciutadania.

Ruth Merino ha fet estes declaracions durant la reunió de constitució de la comissió de treball ‘Hisenda, economia i administració pública’ de l’FVMP, en la qual ha participat junt amb la presidenta, Rocío Cortés, i representants d’este nou instrument de participació.

La responsable de la cartera d’Hisenda ha definit esta comissió com “un espai allunyat de la confrontació política amb l’objectiu únic de servir de llit per a la comunicació en dos direccions”, i ha oferit la disponibilitat del seu departament de cara a aconseguir la màxima interlocució en totes les matèries, tenint en compte especialment la transversalitat de les seues competències.

Sobre este tema, la responsable d’Hisenda ha destacat l’oportunitat que proporciona esta comissió perquè les administracions autonòmica, local i supramunicipal intensifiquen la cooperació institucional pensant sempre en el benestar ciutadà.

La consellera ha mostrat en este punt l’admiració pels qui es dediquen al municipalisme com a administració més pròxima als ciutadans i les ciutadanes, ja que, com ha destacat, és la que detecta primer les seues necessitats i les canalitza a través de l’acció política.

L’FVMP ha estructurat les comissions de treball per al mandat 2023-2027 d’acord amb les competències de les conselleries en les quals s’organitza la Generalitat, i pretén que servisquen de fòrum de debat, discussió i participació sobre qüestions que afecten directament el municipalisme valencià.

Amb això perseguixen facilitar la interlocució i connexió en totes les matèries que són competència autonòmica, però que afecten les entitats locals de la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges