Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Diversificació

La companyia aeronàutica eCube construïx a l’aeroport de Castelló un hangar de 2.400 m² per a processar i emmagatzemar peces d’avions

28/02/2024
La companyia aeronàutica eCube construïx a l’aeroport de Castelló un hangar de 2.400 m² per a processar i emmagatzemar peces d’avions
  • El director general d’Aerocas, Justo Vellón, destaca l’activitat industrial com un dels eixos de desenvolupament i diversificació de l’aeroport

L’aeroport de Castelló reforçarà l’activitat industrial amb la construcció per part de la companyia eCube d’un hangar dedicat al processament i l’emmagatzematge de peces d’avions.

Ho ha explicat així el director general d’Aerocas, Justo Vellón, que ha visitat les obres de l’hangar nou, acompanyat pel gerent d’eCube, Raúl Pérez.

Justo Vellón s’ha mostrat satisfet amb el creixement en l’aeroport de Castelló de la companyia eCube, dedicada al desmantellament d’avions, així com a l’estacionament de duració llarga i reactivació d’aeronaus.

Segons ha assenyalat, “el desenvolupament de la indústria aeronàutica, caracteritzada per l’especialització que té i l’alt valor afegit, constituïx un dels eixos de desenvolupament i diversificació de l’aeroport de Castelló”.

L’hangar nou d’eCube se situa en la nova plataforma industrial de l’aeroport de Castelló i està previst que els treballs culminen este estiu. La instal·lació disposarà d’una superfície de 2.400 metres quadrats, dedicats al processament i l’emmagatzematge de peces d’avions, i incorporarà un taller de fusteria per a fabricar caixes.

Economia circular

El director general d’Aerocas ha destacat que l’activitat de desmantellament d’aeronaus representa “un exponent clar d’economia circular, en la mesura en què possibilita la reutilització dels components i els materials de l’aeronau després de retirar-la de la circulació”.

En este sentit, segons ha detallat el gerent d’eCube, l’activitat de la companyia a escala global ha permés en 2023 la reutilització de 48.521 components d’avions, que s’han retornat a la cadena de subministrament. A més, 110 tones de material van ser redefinides en 2023 per a altres usos, principalment per a simuladors de vol i per a decoració. Així mateix, s’han reciclat més de mil tones de material, majoritàriament, alumini.

Formació Professional

L’aeroport de Castelló acull diversos cicles de Formació Professional vinculats a la branca aeronàutica. Alumnes d’estos cursos fan pràctiques en les empreses que operen en les instal·lacions, com és el cas d’eCube.

Galeria d'imatges