Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Arts escèniques

El Teatre Arniches d’Alacant inicia la seua programació del mes de març amb el monòleg ‘Viva’ de Begoña Tena

28/02/2024
El Teatre Arniches d’Alacant inicia la seua programació del mes de març amb el monòleg ‘Viva’ de Begoña Tena
  • La peça ha rebut el Premi Íntim-SGAE del Jurat al millor text teatral
  • La castellonenca Begoña Tena escriu i protagonitza esta tragicomèdia sobre la revolució que suposa estar i sentir-se viva

El Teatre Arniches d’Alacant inicia la seua programació del mes de març amb el monòleg Viva, de la castellonenca Begoña Tena. L’espectacle tindrà lloc el divendres, 1 de març, a les 20.30 hores.

Viva és un monòleg en el qual la protagonista, una dona immersa en una mudança, recorre etapes de la seua vida, des dels seus orígens en un barri de la perifèria de qualsevol ciutat de províncies en els anys 80, fins a la precarietat del seu present.

L’actriu i dramaturga castellonenca Begoña Tena escriu i protagonitza esta peça que, a més, dirigix juntament amb Patrícia Pardo, i en la qual parla dels migrants, la pobresa, el descobriment de la vocació artística, el desig de la imaginació i l’epopeia i meravella d’aconseguir la màxima revolució diària: estar i sentir-se viva.

A cavall entre l’autoficció i el teatre documental, l’autora fa una sèrie d’entrevistes amb veïns i familiars de diverses barriades de la perifèria de Castelló i València, en un llarg procés d’escriptura en el qual predomina un llenguatge molt elaborat, pròxim a la poesia, però alhora barrejat amb el naturalisme i elements pop de la cultura popular.

Des de la seua estrena, la peça ha obtingut nombrosos reconeixements entre els quals destaquen el Premi Íntim-SGAE del Jurat al millor text teatral en el Festival Cabanyal Íntim 2022 o el tercer premi Escènia Foios 2023. A més, Viva va estar nominada al premi al millor text en l’última edició dels Premis dels Arts Escèniques Valencianes 2023 i la seua protagonista, Begoña Tena, com a millor actriu.

Venda d’entrades ací.

 

Galeria d'imatges