Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències inicia el cicle d’astronomia amb una observació amb telescopis de Júpiter

28/02/2024
La Ciutat de les Arts i les Ciències inicia el cicle d’astronomia amb una observació amb telescopis de Júpiter
  • L’activitat, de lliure accés i gratuïta, es du a terme este dijous 29 de febrer a l’Umbracle a partir de les 20.00 hores amb la col·laboració de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA)
  • El complex dedica l’any 2024 a l’espai amb activitats divulgatives, planetaris en directe i exposicions entorn del seu coneixement

El cicle ‘Astronomia a la Ciutat de les Arts i les Ciències’ comença este dijous 29 de febrer amb una observació amb telescopis de Júpiter i altres objectes. La cita, de lliure accés i gratuïta, està organitzada amb la col·laboració de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA).

El públic interessat pot acudir a partir de les 20.00 hores al Jardí d’Astronomia de l’Umbracle on estaran instal·lats els telescopis. L’observació estarà guiada per quatre monitors d’AVA que atendran les consultes d’informació o qüestions dels participants.

La Ciutat de les Arts i les Ciències dedica 2024 a l’univers i a l’espai amb noves exposicions, així com activitats com el nou cicle d’astronomia en el qual participaran destacats ponents, observacions del cel tant nocturnes com diürnes i els planetaris en directe de l’Hemisfèric, entre altres propostes.

Conferències i observacions

El cicle ‘Astronomia a la Ciutat dels Arts i les Ciències’ comptarà el dijous 7 de març amb una nova observació amb telescopis i el dijous 16 de maig amb la participació de l’astrofísica divulgadora de l’Agència Espacial Europea (ESA), Sandra Benítez, qui abordarà els programes educatius que desenvolupa l’ESA.

El programa continuarà el dijous 10 d’octubre amb una observació amb telescopis i el dimarts 22 d’octubre amb la doctora en Astrofísica del Departament de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant, Sara Rodríguez Berlanas, que impartirà la conferència ‘La vida secreta de les estreles’. Després de la conferència, tindrà lloc una observació amb telescopis.

El dijous 7 de novembre, el ponent serà Vicent Martínez, catedràtic de la Universitat de València, del Departament d’Astronomia i Astrofísica. La seua conferència estarà dedicada a la vida i investigacions de l’astrònom valencià Jerónimo Muñoz. El cicle seguix el dijous 14 de novembre amb el doctor Adriano Campo, catedràtic de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria, grup d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat d’Alacant (UA), que pronunciarà la conferència ‘Mineria d’asteroides, mite o realitat?’.

El dijous 28 de novembre, l’expert Andrés Moya Bedón, de l’Observatori Astronòmic de València, participarà en el cicle amb la conferència ‘Cementeris estel·lars (Cúmuls globulars)’. A continuació, es realitzarà al Jardí d’Astronomia una observació als cúmuls estel·lars, les plèiades i la nebulosa M42 a Orió.

Galeria d'imatges