Agricultura, Ramaderia i Pesca
Reg

Aguirre destaca les inversions dels regants de Godelleta “per a optimitzar la superfície regable i fer front a la sequera”

28/02/2024
Aguirre destaca les inversions dels regants de Godelleta “per a optimitzar la superfície regable i fer front a la sequera”
  • El conseller visita diverses infraestructures hídriques en fase d’execució i la cooperativa vinícola local
  • El titular d’Agricultura destaca la superfície cultivada al municipi i que els agricultors tinguen rendibilitat

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha destacat les inversions realitzades pels regants de la localitat de Godelleta “per a optimitzar la superfície regable i fer front a la sequera”.

Durant una visita a diverses infraestructures hídriques al terme municipal, Aguirre ha assenyalat que Godelleta és un municipi orgullós de ser agrícola i de continuar sent-ho, i els seus agricultors han buscat sempre la manera d’obtindre aigua per a regar els seus camps, principalment cítrics i vinyes.

En este sentit, el titular d’Agricultura ha recordat el suport que s’ha donat des de la Conselleria per a abaratir el cost energètic dels rebombatges des dels pous Tizón fins al depòsit El Murtal, amb una subvenció de 3,8 milions d’euros per a la instal·lació de sis parcs fotovoltaics amb un total de 4,7 MWp de potència instal·lada.

En l’actualitat s’estan executant obres per a la millora de l’eficiència hídrica i energètica, que comprenen també la implementació de TIC per un import total d’1.690.370 euros amb una subvenció de 845.185 euros per a l’electrificació i la hibridació amb subministrament fotovoltaic per a autoconsum de la planta fotovoltaica que alimenta el pou del Tizón 5.

Així mateix, el conseller ha recordat que la Comunitat de Regants i Usuaris San Pedro Apóstol de Godelleta, per a cobrir la seua demanda hídrica, té el projecte d’aportació de l’aigua procedent de la Sierra del Ave, que, pel que fa a la Conselleria, es troba en fase de tramitació.

En este sentit, Aguirre ha afirmat que la Conselleria continuarà ajudant en tot el possible els regants de Godelleta per a obtindre l’aigua necessària per als seus cultius.

A més, ha destacat que en este municipi la major part del terreny està cultivat i que el que és important és que els agricultors tinguen rendibilitat, i per a dur-ho a terme és necessari fixar els costos de producció perquè puguen obtindre un preu just pels seus productes.

La jornada de treball del conseller a la localitat ha continuat amb una trobada amb la directiva de la cooperativa vinícola, que té una secció de celler, als qui ha informat de les últimes ajudes convocades per la Conselleria.

Esta cooperativa produïx vi i mistela de ceps de la varietat de raïm moscatell, amb una projecció comercial exportadora. Compta amb 250 socis de Godelleta i municipis pròxims.

Galeria d'imatges