Sanitat

La Conselleria de Sanitat dota de set nous vehicles la Unitat d’Hospitalització a domicili del Departament de Salut de Dénia

28/02/2024
La Conselleria de Sanitat dota de set nous vehicles la Unitat d’Hospitalització a domicili del Departament de Salut de Dénia
  • També s’ha ampliat la plantilla amb una facultativa i dos infermeres
  • La unitat atén una mitjana diària de 30 pacients i compta amb una satisfacció del 95 % entre els usuaris

 

La Conselleria de Sanitat ha destinat set nous cotxes a la Unitat d’Hospitalització a domicili del Departament de Salut de Dénia, equipats amb l’última tecnologia en matèria de seguretat i confort.

A més, els vehicles incorporen un sistema innovador de traçabilitat, a través d’un armari intel·ligent, que permet conéixer en tot moment la ubicació del cotxe i del conductor, la qual cosa facilita l’organització del treball i la gestió de les incidències.

La Unitat d’Hospitalització a domicili també ha augmentat la seua plantilla estructural amb un facultatiu i dos infermeres addicionals. Estes últimes s’incorporaran a l’equip en les pròximes setmanes.

Segons la cap de la unitat, Rosario Baydal, “l’ampliació ens permetrà disposar de tres ‘mini equips’, formats per un facultatiu i dos infermeres, per a donar més cobertura als pacients amb tractaments antibiòtics prolongats o pacients pal·liatius de la Marina Alta”.

La unitat de Dénia és una alternativa a l’hospitalització tradicional, que atén 30 pacients diaris -900 a l’any-, amb una estada mitjana de 9,8 dies. És una unitat multidisciplinària, formada per metges, infermeres, TCAES (tècnics en cures auxiliars d’infermeria) i psicòlegs.

L’equip s’encarrega de dispensar una atenció integral al pacient a sa casa, amb l’objectiu de millorar tant la seua qualitat de vida com la de la seua família.

Inicialment es fa una valoració integral del pacient i el seu entorn per a elaborar un pla de cures personalitzat, que va des de l’administració de medicaments -antibiòtics intravenosos i altres tractaments complexos-, cures, control del dolor; així com suport emocional al pacient i el seu entorn.

La Unitat d’Hospitalització a domicili del Departament de Salut de Dénia, a través d’un conveni subscrit entre l’Associació Carena, la Fundació La Caixa i la Conselleria de Sanitat, disposa d’una psicòloga adscrita a la unitat. En este sentit, subratlla la doctora Baydal, “quan ofertes el suport emocional al pacient i als seus familiars, et sorprén que, cada vegada, ens el sol·liciten més usuaris, ja que el perfil social ha canviat molt en els últims anys”.

La Unitat d’Hospitalització a domicili, amb un 95 % de satisfacció entre els seus usuaris, oferix una sèrie de beneficis per als pacients, com ara la reducció del risc d’infeccions, més comoditat i confort a casa, millora de la qualitat de vida i disminució del temps d’hospitalització.

A més, l’equip s’encarrega de formar els residents en Medicina i Infermeria de diferents especialitats durant els seus quatre anys de residència en el departament. La unitat de Dénia també participa en la formació de l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut (EVES), a través del curs ‘Atenció al final de la vida’.

Galeria d'imatges