Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Instal·lacions esportives

Esport impulsa un pla director d’instal·lacions esportives de la Comunitat Valenciana en coordinació amb les diputacions

28/02/2024
Esport impulsa un pla director d’instal·lacions esportives de la Comunitat Valenciana en coordinació amb les diputacions
  • El vicepresident Barrera s’ha reunit amb els diputats d’Esport de les diputacions de València, Alacant i Castelló
  • L’objectiu és garantir les infraestructures esportives de qualitat per a tots els ciutadans i fer les inversions que siguen necessàries

 

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, s’ha reunit amb els diputats d’Esport de les diputacions de València, Pedro Antonio Cuesta; Alacant, Bernabé Cano; i Castelló, Iván Sánchez, per a impulsar l’elaboració d’un pla director d’instal·lacions esportives de la Comunitat Valenciana amb la col·laboració de la Generalitat i les diputacions.

Barrera ha explicat que l’objectiu d’este pla és “garantir la dotació d’infraestructures esportives de qualitat als municipis de la Comunitat Valenciana, i fer les inversions que siguen necessàries perquè tots els ciutadans tinguen accés a unes instal·lacions adequades, i d’esta manera fomentar la pràctica de l’esport”.

L’elaboració d’este pla director es durà a terme de manera coordinada amb les diputacions, com a institució representativa dels municipis.

Durant la reunió han acordat que s’inicien els treballs per a elaborar un diagnòstic i anàlisi que permeta conéixer l’estat de les instal·lacions esportives que serà realitzat per les diputacions de Castelló, València, Alacant i la Generalitat i fixar un pla d’acció i seguiment.

Una vegada finalitzada esta fase, s’aprovarà un pla de finançament amb una duració de tres anys (2025-2027) en el qual participarà la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport i les tres diputacions per a dur a terme les actuacions que siguen necessàries.

L’objectiu d’estes inversions se centrarà a esmenar les mancances detectades i el seu manteniment preventiu i correctiu, a més de les actuacions que garantisquen la seguretat tant de les instal·lacions com dels equipaments, com ara ancoratges de porteries i cistelles, instal·lació de proteccions, eliminació d’elements perillosos, eliminació d’amiant, substitució de paviments esportius, etc.

També es treballarà en l’adaptació d’estes instal·lacions a les normes federatives i es farà un seguiment de la vida útil dels elements de la instal·lació i altres mesures com la digitalització dels servicis, l’accessibilitat dels edificis o la millora de l’eficiència energètica i el control del consum d’aigua en esta classe d’infraestructures, d’acord amb la normativa vigent.

Promoció de l’esport

Al marge d’este pla dirigit a la millora de les instal·lacions, durant la reunió han acordat també impulsar la coordinació entre la Generalitat i les diputacions a través de diferents accions encaminades a la promoció de la pràctica esportiva a la Comunitat Valenciana.

Entre altres mesures, s’ha proposat l’adhesió de les diputacions al programa ‘En moviment’ de la Generalitat per al foment l’esport com a pràctica de vida saludable; la col·laboració en l’organització dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana; la posada en marxa de mesures conjuntes per a fomentar la integració de col·lectius especials o la col·laboració en activitats nàutiques, entre altres.

Galeria d'imatges