Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Música

Cultura unix l’art de Federico García Lorca i Manuel de Falla al Palau de Congressos de Peníscola

29/02/2024
Cultura unix l’art de Federico García Lorca i Manuel de Falla al Palau de Congressos de Peníscola
  • El programa del concert està format per les Canciones Antiguas Españolas de Lorca i El amor brujo de Falla
  • L’Orquestra Supramúsica i la cantant Mely Zafra s’unixen per a retre homenatge als dos grans genis andalusos

 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta el dissabte 2 de març, a les 19.00 hores, un concert protagonitzat per l’Orquestra Supramúsica i la cantant Mely Zafra en el qual es ret homenatge a dos grans artistes: Federico García Lorca i Manuel de Falla.

La proposta musical unix, en un mateix concert, les populars Canciones Antiguas Españolas de Federico García Lorca amb una de les grans obres de la història de la música espanyola, El amor brujo de Manuel de Falla.

La poesia i la dramatúrgia de García Lorca és àmpliament reconeguda. No obstant això, la seua faceta musical, és una de les disciplines artístiques per investigar del geni de Granada.

Lorca va recollir, va harmonitzar i fins i tot va arribar a interpretar algunes cançons tradicionals de la història musical espanyola. Alguns d’estos treballs els va compartir amb l’estrela de la cançó ‘La Argentinita’. Temes com ‘Anda jaleo’, ‘Zorongo gitano’ o ‘En el café de Chinitas’ formen part del repertori recuperat per Lorca.

D’altra banda, El amor brujo de Manuel de Falla és una de les composicions més reconegudes i interpretades de la història de la música espanyola. Falla va compondre esta obra inspirant-se en la cultura gitana i escrita, en un primer moment, per a l’artista Pastora Imperio. Estrenada en 1915, l’obra va anar adaptant-se i va ampliar el seu repertori fins a la seua versió definitiva.

Amb este programa, la cantaora granadina Mely Zafra i el director d’orquestra i cor Carles Ramon i Segarra, juntament amb l’Orquestra Supramúsica, pretenen retre homenatge a estos dos grans genis andalusos.

Les entrades per a este espectacle tenen un preu de 6 euros i es poden adquirir en taquilla o ací.

Galeria d'imatges