Agricultura, Ramaderia i Pesca
Vinya

Agricultura convoca les ajudes a la reestructuració i reconversió de vinya de raïm per a vinificació

29/02/2024
Agricultura convoca les ajudes a la reestructuració i reconversió de vinya de raïm per a vinificació
  • L’objectiu és fomentar la reestructuració, la reconversió varietal, la replantació i la modernització en les tècniques de gestió per a millorar la qualitat dels vins i la rendibilitat de les explotacions de vinya
  • El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins al 22 d’abril

 

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha convocat les ajudes a la reestructuració i reconversió de vinya per a operacions que finalitzen en la campanya 2024/2025 per a vinyes que es destinen a la producció de raïm per a la vinificació. Esta ajuda està dirigida als viticultors les vinyes dels quals es destinen a la producció de raïm per a vinificació i també a les comunitats de béns.

L’ajuda a la reestructuració i reconversió de vinyes únicament es destinarà a replantació (amb sistema de conducció o sense) i a reconversions varietals (sobreempelt o empelt sobre peu franc). A més, preveurà la reubicació i la replantació de vinyes quan siga necessari, després de l’arrancada obligatòria per motius sanitaris o fitosanitaris per orde de l’autoritat competent.

S’utilitzaran les varietats incloses en la DOP/IGP i millor adaptades edafoclimàticament a la Comunitat Valenciana. La superfície total reestructurada en el marc d’una operació de reestructuració de vinya ha de ser, almenys, de 0,5 hectàrees. També es consideren les millores en les tècniques de gestió de vinyes, en particular la introducció de sistemes de conducció més sostenible.

Estes ajudes compensen els viticultors per la pèrdua d’ingressos deguda a l’execució de l’operació. Per a esta convocatòria, s’ha establit una compensació de 1.516,33 euros per hectàrea (que suposa una compensació del 33 % de la pèrdua d’ingressos i tres campanyes) per a replantació quan hi ha arrancada i de 382,91 euros per hectàrea (que suposen una compensació del 25 % de la pèrdua d’ingressos durant una campanya) per al sobreempelt  i millora de les tècniques de gestió.

Igualment, es contribuïx als costos produïts per les operacions de la reestructuració, reconversió i replantació de vinyes.

La convocatòria es pot consultar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. El termini de presentació de sol·licituds estarà  obert fins al 22 d’abril de 2024.

Galeria d'imatges