Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Música

Cultura presenta al Teatre Arniches d’Alacant el Cor de la Generalitat amb obres de Schubert, Rheinberger, Herzogenberg i Brahms

29/02/2024
Cultura presenta al Teatre Arniches d’Alacant el Cor de la Generalitat amb obres de Schubert, Rheinberger, Herzogenberg i Brahms
  • La formació, titular del Palau de les Arts, compta amb un premi Grammy Latino al millor àlbum de música clàssica
  • El concert tindrà lloc el dissabte 2 de març a les 19.30 hores

 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport presenta al Teatre Arniches d’Alacant el Cor de la Generalitat en un concert que se celebra el dissabte 2 de març, a les 19.30 hores.

La delegada territorial de l’IVC, Alicia Garijo, ha expressat la seua “il·lusió” per tornar a obrir les portes de l’Arniches al Cor de la Generalitat. “Esta és una cita especial, ja que el Cor de la Generalitat ve a una de les seues ‘cases’, i estem desitjant tornar a disfrutar del talent i la qualitat que desprén, i esperant repetir amb el públic la meravellosa experiència que vam viure en la seua última visita el març passat”, ha assenyalat.

El Cor oferirà un programa amb obres corals del Romanticisme i postromanticisme alemany. Les 22 veus del Cor, acompanyades al piano per Francisco Hervás i conduïdes per Jordi Blanch Tordera, director assistent del Cor, interpretaran peces de Franz P. Schubert, Josef Rheinberger, Heinrich von Herzogenberg i Joannes Brahms.

En concret, amb el tenor Antonio Lozano s’interpretaran ‘Gott im Ungewitter, D 985’, ‘Mirjam’s Siegesgesant, D 942, op.136’, ‘Jaglied, D 521’, ‘Widerspruch, D 865, op.105 núm. 1’ i ‘Trinklied, D 148’ de Schubert. El programa també inclou ‘Maytag, op. 64’ de Rheinberger, ‘Nachtlied, op. 73 núm. 1’ de Heinrich von Herzogenberg i ‘Neckerein, op. 31 núm. 2’ de Brahms.

El Cor de la Generalitat va ser creat en 1987. Ha interpretat les grans obres del repertori simfònic coral i els principals títols del gènere líric, i freqüenta el repertori a cappella, amb especial atenció als compositors valencians.

És el cor titular del Palau de les Arts i, alhora, exhibix el seu treball en els principals auditoris de la Comunitat Valenciana, així com en les temporades i festivals espanyols més importants.

La seua producció discogràfica està vinculada a grans segells com Sony, Decca i Deutsche Grammophon, juntament amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i solistes com Plácido Domingo o Juan Diego Flórez. La seua gravació Verdi Domingo va ser guardonada amb el Grammy Latino al millor àlbum de música clàssica de 2014.

Venda d’entrades ací.

 

Galeria d'imatges